Zanimivosti

FOTO: Čarobni svet, ki ga slika vesolje

Washington, 27. 06. 2013 11.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Meglice nenavadnih barv, žareče ekplozije in oblike, ki razburkajo domišljijo. Vse to so prizori iz vesolja, ki jih brez satelitov, teleskopov in sond nikoli ne bi videli. Poglejte si "metulja" z razponom kril, večjim od treh svetlobnih let, "nebeško oko" in "srce", kjer se rojevajo zvezde.

Meglice nenavadnih barv, žareče ekplozije in oblike, ki razburkajo domišljijo. Vse to so prizori iz vesolja, ki jih brez satelitov, teleskopov in sond nikoli ne bi videli. Poglejte si "metulja" z razponom kril, večjim od treh svetlobnih let, "nebeško oko" in "srce", kjer se rojevajo zvezde.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LaFemme
30. 06. 2013 13.21
+8
Wow, take fotke mi dajejo upanje, da je svet lep in da se splača vztrajat, še posebej v današnjih časih, ko je marsikaj slabega.
Mario71
28. 06. 2013 16.49
-5
se pravi, vse tole je neskončno in narejeno samo za eno bogo zemljo, in mi smo sami v vesolju?? pa kdo je vse to naredil? en bum , pa samo od sebe?? potem bom jaz zdele vrgel atomsko bombo in se bo ustvaril popoln naravni red?? am ne.bučke do konca
frako
29. 06. 2013 13.30
+7
veš če ne zastopiš velikega pka, al pa kvantne fizike, al pa evolucije to še ne pomen da niso najbolše razlage ki jih imamo. Ja boljše kot nevidni čarovnik na nebu, ker zanje obstajajo dokazi.
KungFuPanda
30. 06. 2013 12.45
+1
Teorija o velikem poku bazira na podlagi opazovanja vesolja in na podlagi podatkov, ki jih znanstveniki lahko dobijo z napravami, ki so trenutno na voljo. Je najboljša razlaga v tem trenutku. Razlaga o stvarniku se je razvila v drugem času, ko so imeli takratni "znanstveniki" na voljo drugačne podatke in raziskovalne inštrumente.
Differo Vexo
28. 06. 2013 09.01
+11
pustmo boga, spet, boga smo ustvarili, za manipulacijo in na nekaj nadnaravnega smo se vedno obracali, ker necesa nismo razumela, dejstvo.. verjamem, da smo del necesa, tako velike, da noben clovek v zivljenju ne more razumeti, mislim, da smo tako tudi ustvarjeni, da ne moremo razumeti in da more napredovati, kam in kako ne vem, sicer pa itak kar kol tukaj recemo je brez pomena in samo natolcevanje :))
arto56
28. 06. 2013 09.59
-2
teorija o velikem poku je zelo podobna o neskončno inteligentnem svarniku, glede verjetnosti seveda. .
Differo Vexo
28. 06. 2013 08.59
+13
moje mnenje je, da je naša teorija o velikem poku samo naša teorija o tem kako je nastalo vesolje in je ustvarjena bolj ali manj, samo za našo predstavo o tem, češ kako naj bi se vse skupaj začelo in da gremo lahko naprej preučevati zadeve, kaj je sploh vesolje in kako je ratalo, še dolgo ne bomo razumeli, kot ste nekateri povedali smo premajhni, samo 3 % morja smo raziskali, tako da o razumevanju vesolja sploh brez veze govoriti .. :)) slike pa so res, prečudovite.
Differo Vexo
28. 06. 2013 08.54
+7
slike so res precudovite
2Shy
28. 06. 2013 08.24
+7
Mi smo tak premajhni pa ne mislim po velikosti, da bi vesolje sploh lahko razumeli...to je nekaj tako neskončnega in skrivnostnega, da si sploh ne znamo predstavljat....fotografije so neverjetne...
XardasM
28. 06. 2013 07.59
-5
Čudovite slike... ne razumem tistih, ki vrjamejo da je vse to nastal z naključnim prapokom... še hiš ne nastane naključno sama, po neki eksploziji... kaj šele da bi tako natančno nastavljeno vesolje...
XardasM
28. 06. 2013 08.11
+2
Masssssd
28. 06. 2013 08.15
+13
Bigbang je teorija, ki ni najbolj razumljiva niti logična to priznavajo tudi znanstveniki in je bolj zaradi tega da je nekaj pojasneno. Pa nisem pristaš boga, ampak tudi če bog bi bil ga je nekaj moralo ustvariti. Če gledaš po kvantni fiziki da lahko iz niča nastane bigbang in posledično na miljone galksij, bi lahko potem takem iz niča nastal tudi bog ampak ne takšen kot si ga prestavljajo verniki....bleble Ubistvu pa še danes nevemo kaj točno je gravitacija, kaj drži zvezde v galaksiji čeprav je gravitacija med njimi nična in katera sila drži oblake skupaj. Po moje je pa da je vse kar je okoli nas iluzija. Zato ker če obstaja prostor obstaja tudi čas ker sta si vzajemna eden brez drugega ne moreta obstajati. In vse kar ima čas povzroča minljivost torej tisto kar je bilo ne obstaja več ali so vidne še smo posledice, pa še te čez čas izginejo. Torej določena preteklost ne obstaja več, ostala preteklost bo še izginila in tudi prihodnost bo enkrat izginila ko bo postala preteklost. Mogoče smo pa samo tako programirani da stvari dojemamo takšne kakršne so ubistvu so pa lahko popolnoma drugačne.
XardasM
28. 06. 2013 08.48
+9
Ti dojemaš vse kot neko Matrico, če te prav razumem... Če pogledamo tako: Bog nima začetka, ne konca... Obstaja večno. Zakaj je to mogoče? Tudi v matematiki imamo podobne pojme... števila gredo v neskončnost tako v pozitivnem, kot v negativnem smislu... podobno je z Bogom. Res je, da nam marsikaj ni razumljivo. To samo dokazuje, da je moral biti nekdo zelo inteligenten, da je vse zastvil tako, da se giblje, da funkcionira... ne pa da bi nastal po naključju. Le kako bi lahko, če še mi, kot inteligntna bitja večino ne razumemo, znamo pa narediti "preproste" stvari...
arto56
28. 06. 2013 09.54
+0
teorija o velikem poku je zelo podobna o neskončno inteligentnem svarniku, glede verjetnosti seveda.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.