Zanimivosti

Golorok nad leoparda

Tel Aviv, 30. 05. 2007 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekega Izraelca je presenetil leopard, ki je sredi noči skočil na njegovo posteljo. Obvladal ga je z golimi rokami.

Izraelec je premagal nočnega obiskovalca
Izraelec je premagal nočnega obiskovalca FOTO:

Arthurja Du Moscha, ki živi v kibucu Sde Boker na jugu Izraela, je sredi noči zbudil čisto pravi leopard. Mačka se je priplazila skozi okno in skočila na posteljo, kjer sta spala z ženo in hčerko. Čeprav je bil oblečen samo v majico in pri sebi ni imel ničesar, s čimer bi si lahko pomagal, se je pogumno zoperstavil živali.

Leoparda je obvladal in ga zadrževal kar dvajset minut, nato pa je vendarle dočakal pomoč. Prišli so tudi veterinarji, ki so zver skrbno pregledali, nato pa so jo poslali v bližnji živalski vrt. Če bo šlo vse po sreči, bo leopard kmalu spet v divjini.

Leoparda so skrbno pregledali veterinarji
Leoparda so skrbno pregledali veterinarji FOTO:

V zadnjem času so v okolici kibuca Sde Boker večkrat opazili šest leopardov. Bili naj bi prestari za lov na divje živali, zato naj bi se usmerili na domače pse in mačke.

SORODNI ČLANKI

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Megaclite
30. 05. 2007 19.13
Če bi ga men uspelo ustaviti bi ga še pol verjetno dokrajčo s prvim predmetom pri roki.
OSA Nr.1
30. 05. 2007 18.26
Zdaj pa sledi tožba s strani društva za zaščito živali :-)))
someone-out-there
30. 05. 2007 16.53
mc_burek - Moj fant je Izraelec in poleg 3 let obveznega služenja vojske imajo še vsako leto en mesec. Sem kar pričakovala en tak komentar tu kot je tvoj. Če so fizično bolj pripravljeni? Ne, ne...he he, tole mi je smešno. Zato pa pošiljajo na prve bojne linije ta najmlajše, torej 18 letnike, stari oziroma starejši se bolj zadaj držijo. Logično, a ne? Je pa res, da so moški tam bolj robati kot recimo pri nas... pa ženske tudi. Vojska dela svoje (dekleta služijo dve leti).
pitagora@stajerska.com
30. 05. 2007 16.28
Ne gre toliko za fizično pripravljenost, kakor za motiv...... gotovo ima privlačno ženo.
mc_burek@email.si
30. 05. 2007 13.44
zanimivo, sicer pa glede na to da majo izraleci 2 al 3 leta obveznega služenja v vojski so mogoče res malce bl pripravljeni fizično, nikol ne veš mogoče skoči naslednjič nate palestinec :)