Zanimivosti
Oglas

Hollywood vs. Bollywood

Ljubljana, 10. 12. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ste vedeli, da v indijski filmski industriji, Bollywood, posnamejo enkrat več filmov kot v Hollywoodu? Ali enako velja tudi za dobičke v filmski srenji? Kako dobro vi poznate filmski svet?

Kljub temu, da v indijski filmski industriji sproducirajo enkrat več filmov kot v Hollywoodu, pa le-ti Bollywoodu ne prinašajo večjih dobičkov. Vložki kot tudi zaslužki so v Indiji namreč precej nižji, o čemer priča tudi podatek, da je najbolj dobičkonosen film Bollywooda v blagajno prinesel le borih 70 milijonov eurov, medtem ko je 'čez lužo' najbolj dobičkonosen film vseh časov Avatar, s katerim je Hollywood zaslužil več kot 2,5 milijarde eurov.

Film Avatar (foto: IMDb)
Film Avatar (foto: IMDb) FOTO: Filmski kviz
V spletni skupnosti Plusplet smo se odločili, da preverimo filmsko znanje Slovencev. Za mnenje smo že povprašali naše člane, ki sodelujejo v mnogih zanimivih anketah, zabavnih kvizih ali napovedih zmagovalcev raznih športnih prireditev, svoje mnenje pa lahko prispevate tudi vi.

Sodelujte v filmskem kvizu, kjer se boste preizkusili v poznavanju slovenske in tuje filmske scene. Med vsemi, ki boste rešili kviz, bomo izžrebali 3 dobitnike 'filmskega paketa', ki vključuje Večerjo pri mojstrih okusov in kino vstopnici za dve osebi.

Filmski kviz
Filmski kviz FOTO: Filmski kviz

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.