Zanimivosti

Igrajte 'tetris s smetmi'

Ljubljana, 15. 04. 2010 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ob bližajoči se množični čistilni akciji Očistimo Slovenijo prihaja na splet tudi izobraževalna igra, ki igralcem omogoča, da se na zabaven način preizkusijo v pravilnem ločevanju odpadkov.

Igrajte SMETris!
Igrajte SMETris! FOTO:
Avtorji igre SMETris pojasnjujejo, da je cilj igre na zabaven in atraktiven način nagovoriti najširšo javnost k pravilnemu in številčnejšemu ločevanju odpadkov.

Pri igri naj bi na svoj račun prišle predvsem mlajše generacije, ki jih želijo s to igro že sedaj navaditi na pravilno ločevanje odpadkov. Cilj igre je sicer zbrati čim večje število točk s pravilnim razvrščanjem odpadkov.

V soboto bo po vsej Sloveniji potekala organizirana prostovoljna čistilna akcija Očistimo Slovenijo. Njeni organizatorji, Ekologi brez meja, predvidevajo, da bodo udeleženci na divjih odlagališčih skupaj nabrali okrog 20.000 ton odpadkov.

Igro boste našli tukaj.
Se bo po Sloveniji res nabralo za 200.000 ton odpadkov?
Se bo po Sloveniji res nabralo za 200.000 ton odpadkov? FOTO: Reuters

 

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

coca.eskim
16. 04. 2010 09.25
Če sta vidva prelena za en sprehod v naravo in obenem malo pospraviti ni potrebno šinfat in odganjat drugih od akcije. Saj vama ni potrebno pomagat, bomo sami zmogli.
_matthew_
15. 04. 2010 10.32
Visio:to bila beseda je! Drgač pa naj se malo zamislijo nad ureditvijo kontejnerjev za ločeno zbiranje odpadkov, ki si po večini zanemarjeni ali pa jih sploh ni. Potem pa se en dan na leto igrajo svetnike, češ kako bodo počistili Slovenijo. Kaj ti to pomaga, če si ostale 364 dni pujs.
Ta zgodba z čiščenjem slovenije je totalno zlagana. Slovenceljčki, bodo slovenijo čistili zastonj, medtem pa si bodo organizatorji te burke polnili žepe. Vse to je lep način kako vas komunalna podjetja izkoriščajo, da opravljate njihovo delo. V tej fazi so padle na izpitu vse inštitucije, ki bi morale ukrepati. Namreč vi boste v soboto počistili nekaj tisoč nelegalnih deponij, ki pa bodo v nekaj mesecih ratale enake, če ne še večje. Namreč slovenci se prehitro navadimo na to, da za nami nekdo čisti. Rešitev. Inšpektorje zbrcat vn iz pisarn in v naravo. Policajem naložit, da najdejo onesnaževalce in pol tega, ki je to naredil kaznovati z zaporom in veliko denarno kaznijo. Za nameček, pa mora še vse skupaj postaviti v prvotno stanje.