Zanimivosti

Kdo so male družice in paža?

London, 01. 05. 2011 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Princa Williama in njegovo Catherine je v petek pred oltar pospremilo tudi nekaj malih družic in pažev. Prikupni malčki so svojo vlogo vzeli zelo resno in navdušili mladoporočenca in zbrane …

Male družice in paža v družbi Catherinine priče Pippe
Male družice in paža v družbi Catherinine priče Pippe FOTO: Reuters

Na poročni dan so princa Williama in njegovo Catherine spremljale tudi štiri male družice in dva paža, ki so s svojo zbranostjo in predanostjo svoji vlogi navdušili vse prisotne. Malčki so se na koncu z mladoporočencema udeležili tudi uradnega fotografiranja in s svojo pridnostjo navdušili najljubšega fotografa kraljeve družine Huga Burnanda.

Kdo so?

Dečka, ki sta bila oblečena v rdeči uniformi z oznakami irske garde, sta osemletni Tom Pettifer in dve leti starejši William (Billy) Lowther-Pinkerton. Tom, ki se je na uradni fotografiji poskušal nagniti čim bližje novi vojvodinji Cambriški, je Williamov krščenec, sin njegove nekdanje varuške Tiggy Legge-Bourke, Billy pa je sin Jamieja Lowther-Pinkertona, ki od leta 2005 dela kot osebni tajnik obeh britanskih princev.

Vlogo družic so imele triletna Grace Van Cutsem, tri leta starejša Louise Windsor, osem let stara Margarita Armstrong-Jones in Eliza Lopes, ki je tako kot Grace stara tri leta. Grace je Williamova krščenka in hči Rose Astor in Hugha Van Cutsema, majorja kraljeve konjenice. Louise je Williamova sestrična in hči princa Edwarda, ki se zaradi težav z očmi le redko pojavlja na kraljevih fotografijah. Margarita je Williamova sestrična v drugem kolenu, ki je medijske pozornosti ravno zaradi svojega bratranca že vajena. Hčer vikonta in vikontese Linley je javnost spoznala leta 2006, ko jo je William med potjo v cerkev na božični dan vzel v naročje. Mala Eliza pa je vnukinja Charlesove druge žene Camille.

Bili so pridni

Med obredom sta bila nevesta in ženin na malčke zelo ponosna. Vsi so se vedli tako, kot se za tako pomemben dogodek spodobi in videti je bilo, da so bili vsi popolnoma osredotočeni na svojo vlogo. Čeprav nikogar od njih pozornost ni motila, pa je mala Eliza Lopes ves čas trdno držala svoj cvetlični venček, kot bi se bala, da ji bo zdrsnil z glave. Kljub rosnim letom je bilo videti, da se vseh šest otrok zaveda pomena obreda, kar je bilo še najbolj očitno, ko so se pridno ustavili za nevesto, ko je prispela pred oltar in resnih obrazov zavzeli svoj predpisani položaj.

Princ William pa je takoj opazil, ko je nekaj zmotilo eno od družic in slišali so ga zaskrbljeno vprašati svojo novo ženo, očeta in mačeho, zakaj je bila videti tako prestrašena …

Tri od družic s Catherine, Williamom in kraljico Elizabeto II. na balkonu kraljeve palače
Tri od družic s Catherine, Williamom in kraljico Elizabeto II. na balkonu kraljeve palače FOTO: Reuters
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
03. 05. 2011 10.54
Ja, saj, otroci so vedno luštni, simpatični, ...
Brandi
01. 05. 2011 19.50
luštkano je blo vse skupaj. Zdi se mi škoda, da je že konec. V prihodnjih dneh bomo spet brali o nesrečah, smrtnih žrtvah, umorih, kako voditelji držav "kradejo" ljudstvu itd ... :(((
tv1
01. 05. 2011 15.10
to so slovenski talenti? .-)))) na naslovnici, kjer ne moreš komentirat če ne plčaš 5 €
mlad3n
01. 05. 2011 15.03
Poročila sta se. Končno zdej pa nehite s tem ker je že prov bedn.
tv1
01. 05. 2011 14.40
to so bodoče prinseske .-))) v 10 kolenu?
anjk
01. 05. 2011 14.03