Zanimivosti
Oglas

Mična gospodična Cvičkarija spet na obisku!

Ljubljana, 08. 04. 2009 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rdeča preproga, lebdenje po zraku, kulinarične dobrote Dolenjske, ritmi koračnice in folklore, zabava pod zvezdami...

Cvičkarija 1
Cvičkarija 1 FOTO:
Rdeča preproga, lebdenje po zraku, kulinarične dobrote Dolenjske, ritmi koračnice in folklore, zabava pod zvezdami s Kingstoni, Avtomobili, Zoranom Predinom in skupino Globoka Grla, Zlatkom in Optimisti, Dan D, Mamo Manko z Rock Otočec fanti in še in še.

Gospodična Cvičkarija prihaja na obisk in z njo Festival Cvičkarija 2009, ki je postal največji sejem Dolenjstva in eden večjih festivalov v Sloveniji. Festival Cvičkarija predstavlja novo smernico turistično - promocijskih festivalov, ki je po petnajstih letih delovanja študentski samo še po izvoru organizatorja. Na štirih prireditvah-prizoriščih (Ljubljana, Maribor, Novo mesto in Koper/Portorož) Cvičkarija predstavlja ter promovira etnološke in enološke značilnosti Dolenjske.

Kot že leta prej bo Cvičkarija potovala po Sloveniji s popoldanskim, etno-enološkim, in večernim, zabavnim, delom. Najprej se bo ustavila na Obali, v sredo, 15.4. Ob 16. uri se bodo v koprski Taverni predstavili vinogradniki, vinogradniška društva, dolenjska kulinarika in rokodelci ob zvokih Kontrabanta in Šentjernejske godbe ter plesu Trebanjskih mažoretk in Folklorne skupine Stična. V večernem, zabavnem delu, ki bo v portoroškem Tivoliju ob 22. uri, boste uživali z glasbenimi skupinami: Dan D, Zmelkoow, Mama Manka z Rock Otočec fanti in Noom8.

Cvičkarija 2
Cvičkarija 2 FOTO:

Mariborska Cvičkarija bo v torek, 21.4., ponovno na prostem in brez vstopnine. Na Trgu svobode bosta potekala oba vsebinska sklopa Festivala. V popoldanskem delu, ki bo ob 15:30, se bodo predstavili vinogradniki, vinogradniška društva, rokodelci in izdelovalci salam ter ostalih kulinaričnih dobrot z glasbeno spremljavo Prifarskih muzikantov in Šentjernejske godbe, zaplesale bodo tudi Trebanjske mažoretke in Folklorna skupina Stična. Večerni del ob 20. uri pa bodo bogatili koncerti slovenskih glasbenih skupin: Kingston, Avtomobili, Otium in Cheshna. Po končanem večernem delu prireditve se bo zabava pod imenom AlwaysCvičk! nadaljevala v Klubu mariborskih študentov (KMŠ) v ritmih izvrstnega DJ.

Ljubljanska Cvičkarija z že šestnajstletno tradicijo bo v sredo, 22.4., kjer bomo popoldne ob 15:30 na Pogačarjevem trgu – ljubljanska tržnica uživali v kulinaričnih dobrotah ob spremljavi prijetne glasbe Prifarskih muzikantov in Kostanjeviške godbe ter plesu Trebanjskih mažoretk in Folklorne skupine Stična. Predstavili se bodo vinogradniki, vinogradniška društva ter rokodelci. Zvečer ob 19:30 pa bo v Križankah jagodni izbor slovenske avtorske glasbe: Mladi Dolenjci, Zoran Predin in Globoka Grla, Zlatko in Optimisti, Dan D, Mama Manka z Rock Otočec fanti in Otium.

Cvičkarija 3
Cvičkarija 3 FOTO:

Na domačem terenu, v Novem mestu na Novem trgu, bo letos Cvičkarija v soboto, 9.5., ob 17. uri s poudarkom na predstavitvi tržnih pridelovalcev cvička, vinogradnikov in njihovih društev, rokodelcev in kulinaričnih dobrot. V etno-enološkem delu festivala bodo zabavali Mladi Dolenjci, Kostanjeviška godba, Trebanjske mažoretke in Folklorna skupina Stična. Ko pa se bo dan prevesil v večer, ob 23 . uri, se bo pričel koncertni del prireditve z izjemnimi glasbeniki: Mladi Dolenjci, MI2, Dan D, DMP in BHC.

Več na: www.cvickarija.com

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni