Zanimivosti

Milo iz Berlusconija

Basel, 10. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski umetnik je v Baslu razstavil košček mila, ki naj bi bil narejen iz maščobe italijanskega premierja.

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi FOTO: Reuters

Na neki razstavi v švicarskem Baslu so razstavili košček mila. Nič posebnega, boste rekli. Vsak osnovnošolec ve, kako narediti milo. Vzamemo malo maščobe, zmešamo z lugom, dodamo malce dišav, segrejemo, da dobimo enakomerno gosto maso, odstavimo, ohladimo in že si lahko umijemo roke. Umivanje z milom, razstavljenim na neki razstavi v Baselu, pa bi vas stalo veliko. Natančneje - 10.000 funtov.

Milo, ki ga je razstavil italijanski umetnik Gianni Motti naj bi bilo namreč narejeno iz maščobe, ki so jo pri liposukciji odstranili italijanskemu premierju Silviu Berlusconiju. 47-letni umetnik trdi, da je maščobo dobil od delavca v neki elitni kliniki za plastične operacije v Luganu. "Berlusconiju so opravili lifting in liposukcijo v kliniki v Luganu, kjer imam dobre zveze, tako da sem dobil nekaj maščobe. Bila je želatinasta in je grozljivo smrdela – kot zažgano maslo ali postano zažgano poceni olje," je dejal Motti.

Razstava z naslovom "Mani Pulite" (čiste roke) izraža nasprotovanje korupciji in mafiji v Italiji, kot tudi umetnikovo osebno mnenje o Berlusconijevi politiki. "Do ideje sem prišel, ker vem, da milo izdelujejo iz svinjske maščobe. Pomislil sem koliko bolj primerno bi bilo, če bi si ljudje umivali roke s koščkom Berlusconija," je še dodal.