Zanimivosti

Načrt B: Lov za kraljevsko nevesto Kate

London, 06. 05. 2011 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Si predstavljate, da bi nevesta Kate Middleton zbežala izpred oltarja? Na britanskem dvoru so pomislili tudi na to in skupaj z obveščevalno službo skovali načrt, kako ravnati v tem primeru. Kaj pa, če bi pobegnil princ William?

Kaj pa, če bi nevesta pobegnila in tega prizora sploh ne bi bilo?
Kaj pa, če bi nevesta pobegnila in tega prizora sploh ne bi bilo? FOTO: Reuters

Ste med britansko kraljevo poroko kdaj pomislili, da bi lahko bil ves hrušč in trušč za nevesto Kate Middleton le preveč in bi pobegnila? Nič ni nemogoče, Britanci, ki so radi pripravljeni na vse, pa so imeli načrt tudi za ta primer. Imenoval se je "Operacija buča“.

Obveščevalna služba MI5 in britanski dvor sta se o tem, kako dolgo bo Kate, zdaj vojvodinja Cambriška Catherine, lahko bežala in kako dolgo jo bo ženin princ William lahko lovil, pogajala dlje časa. Na koncu so odločili: največ pol milje oziroma okoli 800 metrov. Glede na to, da je bila v poročni obleki, bi bil pravi čudež, če mu ne bi uspelo. Omejili so tudi čas, ki bi ga princ imel za prepričevanje, naj se vrne. Če mu ne bi uspelo, bi Kate posadili v taksi in jo odpeljali. Za volanom bi sedel pripadnik vojske, seveda v civilnih oblačilih, za njeno varnost pa bi skrbeli tudi policisti, ki bi v neoznačenih vozilih peljali zraven.

Seveda ne bi niti za trenutek pustili, da bi bil kdor koli od para prepuščen "na milost in nemilost“ večtisočglave množice pred opatijo. Tako bi pripadniki varnostnih sil v civilu pred zbranimi postavili kordon in bežeči nevesti ter princu sproti odpirali pot.

Vsekakor je zanimivo, da niso imeli načrta B za primer, če bi se princ William premislil. Neimenovani vir pri MI5 naj bi dejal, da se varnostna služba ukvarja samo s "smiselnimi operacijami".

Nevesta na srečo ni pobegnila in poroka je minila praktično brez spodrsljajev. Spomine nanjo si lahko osvežite v spodnji galeriji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KD_FT
06. 05. 2011 12.04
ha ha ha .... buča :))))
Jimi1
06. 05. 2011 10.21
He,he... Če "napumpaš" kakšno deklino z sumljivimi sorodniki, ki se vozijo z Mercedezi okoli na beg več ni za pomisliti. Kar koli se že zgodi na poročni dan, je "notranja stvar" družine... Izgleda, da tudi v Angliji imajo stvari solidno "pošlihtane".... Kraljeva družina pač najame vojsko in obveščevalce, lokalni povprečneži lokalnega "Šakiča Macolo"...
1A_
06. 05. 2011 10.04
S čim se ukvarjajo. Prave buče so!
lincoln2
06. 05. 2011 09.58
Moderni-srednji vek. lol
bitchslap
06. 05. 2011 09.27
Cela vojaška operacija, še dobr, da ne zdiktirajo kako morta razmišljat!
bik123
06. 05. 2011 09.23
pa tako sem ji govoril da naj reče NE in pobegne k meni, navadnemu tlačanu...