Zanimivosti

Najdražja vila na trgu

Los Angeles, 12. 07. 2007 06.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vila, v kateri so snemali film Boter, je naprodaj za vrtoglavih 165 milijonov dolarjev.

Le kdo si jo lahko privošči?
Le kdo si jo lahko privošči? FOTO:

Vila, ki stoji v elitnem predelu Los Angelesa, ima 29 spalnic, tri bazene, teniško igrišče in celo lasten kino in nočni klub. Leta 1947 je stala 120 tisoč ameriških dolarjev. Takrat jo je kupil lastnik številnih časopisnih hiš William Randolph Hearst. Tri desetletja zatem je dobila novega prebivalca, odvetnika Leonarda Rossa. Minila so še tri desetletja in tudi Ross si želi sprememb. Zato je hišo dal na trg.

V vili, ki je zdaj naprodaj, so snemali film Boter
V vili, ki je zdaj naprodaj, so snemali film Boter FOTO:

Zgodba se torej ponavlja, a z veliko razliko. Cena vile na Beverly Hillsu, tik ob znamenitem Sunset Bulevardu, je narasla na vrtoglavih 165 milijonov dolarjev oziroma dobrih 125 milijonov evrov. Za tiste, ki si cene še vedno lažje predstavljate v stari valuti: za razkošno domovanje bi bilo treba odšteti 30 milijard tolarjev.

Vila, ki so jo zgradili v dvajsetih letih, je najdražja zasebna nepremičnina naprodaj v Združenih državah, najverjetneje pa tudi na svetu, poroča časnik Los Angeles Times. To pa niti ni tako čudno, saj je stavba precej slavna v filmskem svetu. Tam so namreč posneli več prizorov danes že kultnega filma Boter. "To je nepremičnina, kakršna pride na trg le enkrat na generacijo,“ je dejal nepremičninski posrednik in poznavalec razmer v bogatih predelih Los Angelesa Jeff Hyland.

Vprašanje pa je, ali se bo našel kupec. Doslej so namreč na ameriškem trgu ponudili že šest hiš, katerih dolarska cena se je pisala z devetimi ciframi, a še nobene niso prodali. Najvišjo ceno doslej je doseglo posestvo na Bel Airu – 94 milijonov dolarjev. Magične meje 100 milijonov pa še vedno niso presegli.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zupancicevajama@email.si
12. 07. 2007 11.59
Me zanima koliko bi stalo zavarovanje pri Triglavu, ce bi bilo seveda mozno.Bojim se, da nobena nasa zavarovalnica nebi zelela zavarovati taksno nepremicnino.
Neron
12. 07. 2007 11.24
Magične meje 100 milijonov še vedno niso presegli... cena te hiše pa je narasla na vrtoglavih 165 milijonov dolarjev? Kaj je zdaj s tem? :)
pynkyca@email.si
12. 07. 2007 10.05
ja gogi na lotoju tolko denarja niti neboš zadel :D ... men se zdi da je ta vila malo prevelika da bi nekdo živel nott.. bw je če maš tak velko VILO...
Gogibyte
12. 07. 2007 08.33
ce dobim na lotu kupim lol hahahaha