Zanimivosti

Največja žalitev za 11-letnika

Montgomery, 31. 05. 2007 17.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriškega dečka, ki je uplenil rekordno divjo svinjo, najbolj žali očitek, da je za nošenje orožja - premlad.

Jamison Stone je star 11 let in živi ameriški zvezni državi Alabama, točneje v vasi Picensville, ki šteje 600 prebivalcev. Ima dve sestri, s katerima se dobro razume. V šoli velja za 'pavliho', kljub temu pa ima dobre ocene. Rad smuča in igra ameriški nogomet. Njegova strast pa je lov. Je reden obiskovalec bližnjega strelišča in prebira revije o lovu in orožju. Zaradi svojega najljubšega hobija pa je nedavno tudi zaslovel.

Po podatkih njegove družine je namreč deček s svojo pištolo uplenil rekordno težko divjo svinjo, ki je tehtala kar 477 kilogramov, medtem ko je v dolžino merila 2,8 metra, obseg vratu pa je imela 1,88 metra. Za uplenitev naj bi deček potreboval osem strelov in tri ure jage.

Jamison Stone in njegova rekordno težka divja svinja
Jamison Stone in njegova rekordno težka divja svinja FOTO:

Rekorden ulov je družina objavila na spletni strani monsterpig.org. Čestike so pričele deževati z vsega sveta, med njimi pa je padla tudi kakšna žaljivka in zgroženo vprašanje: Le kako je lov lahko zabaven? Kako se to sklada z domnevno krščanskimi nazori družine? Ali ni deček predebel za triurno jago po gozdu? "Dobro opravljeno, debeluhar," komentira eden od obiskovalcev spletne strani. "Škoda, da ni obratno in da ti ne ležiš pod svinjo". "Kdo od obeh je svinja?" se norčuje nekdo tretji.

Vse omenjene žaljivke ga ne ganejo, trdi dečkov oče Mike. Le enega očitka ne prenese, češ da je enajstletni deček vendarle premlad, da bi nosil tako 'hudo' orožje. "To ga spravlja ob pamet," pravi oče.

Jamison namreč uporablja revolver Smith&Wesson, model 500, ki tehta skoraj 2,5 kg. Kot pravijo strokovnjaki, je streljanje s tem orožjem podobno streljanju vrabcev z topovi, sunek pa je tako močan, da bi revolver med streljanjem bržkone pristal v glavi običajnega otroka.

Dečkov oče je povsem nasprotnega mnenja, saj pravi, da gre za "stvar dobre vzgoje". "Cilj tega lova je bil, da dobi Jamison možnost, da se dokaže, da premaga strah in da opravi resnično težko nalogo," je prepričan oče Stone. "Konec koncev ne vzgajam navadnega otroka, temveč šampijona."

Jamison bo kot kaže lahko v svojo biografijo zapisal, da je postal nov Guinnesov rekorder. Dosedanji rekord je imela svinja, ki so jo uplenili v Georgii leta 2004 in je tehtala "samo" 400 kg.

Dečkova največja želja je, da bi postal filmska zvezda. Prvo vlogo je že dobil. Tačas v ZDA snemajo grozljivko z naslovom 'Legenda o Hogzilli', njegovi ustvarjalci pa so Jamisonu ponudili majhno vlogo.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
01. 06. 2007 14.13
Mr Mojo Risin="Če se ne motim so te giga svinje potomke divjih svinj in pobeglih domačih zdej mi ne pride na pamet če so še kaki drugi dejavniki vmes." Morda, ampak dimenzije, hm, bili bi zelo fer če bi bili navedeni tovrstni podatki. Vse kaže da gre za doma rejeno, v gozd spuščeno in za lov uporabljeno svinjo. Če trdijo, da je šlo za lov iz zabave, zgornja trditev vzdrži logiko. In premagovanje strahu je nenevaden izgovor, saj menda ni lovil prvič. Nenavadna svinja, nenavadna zgodba, kdo koga nateguje. "Mislim pa da je tak lahkoten odnos do strelnega orožja totalen primitivizem, pa govorimo o zda ki imajo že zelo pestro zgodovino incidentov z orožjem s strani otrok in mladostnikov ravno zaradi kulta orožja" Če bi tukaj bilo mogoče pisati z barvno pisavo, bi tole bilo napisano z zlatimi črkami. Pod to se podpišem. "Konec koncev ne vzgajam navadnega otroka, temveč šampijona." Oče je nepremišljen. Take izjave utegne v prihodnosti hudo obžalovati. Znano je, da komur je lahko ubiti žival, mu ni težko ubiti tudi sočloveka, meja je tanka. Ta oče utegne to spoznati šele ko bo prepozno. "Prvo vlogo je že dobil. Tačas v ZDA snemajo grozljivko z naslovom 'Legenda o Hogzilli', njegovi ustvarjalci pa so Jamisonu ponudili majhno vlogo." Njegova druga vloga bo večja, velika v fimu z naslovom 'Teror v New Yorku - Pigzilla'. Mladi komandir Jamison S. in njegovi kompanjoni proti Pigzilli.
someone-out-there
31. 05. 2007 23.37
Pa ne temu verjet, ker so slike na web čist mimo. So na Discoveryju pred leti že obravnaval podoben primer in je vse bla bla. Mulcu bi jih dala en par okrog ušes.
usneni angel
31. 05. 2007 22.50
dobr...al je to dinozaver al je pa mali palček...
Romuel
31. 05. 2007 22.34
u madona obseg vratu 1,88 metra dolga pa 2,8 metra haha pa to je king kong, fantič more imet pa močno pokalico, da predre kožo take svinje, ufff bo pojedina :D
material girl
31. 05. 2007 22.16
-1
Upam, da se bo lotil še kakšne svinje, pa da se bo situacija drugače razpletla
Mr Mojo Risin
31. 05. 2007 21.33
Če se ne motim so te giga svinje potomke divjih svinj in pobeglih domačih zdej mi ne pride na pamet če so še kaki drugi dejavniki vmes. Mislim pa da je tak lahkoten odnos do strelnega orožja totalen primitivizem, pa govorimo o zda ki imajo že zelo pestro zgodovino incidentov z orožjem s strani otrok in mladostnikov ravno zaradi kulta orožja
l_kolenc@yahoo.com
31. 05. 2007 21.26
Pa spet eni slovenski paranoiki, ki jih skrbi potencialno srečanje z živalmi. Škoda, da je tudi naša dežela polna umsko zaostalih, deviantnih sadistov, ki bi najraje videli, da pocrka vse kar leze in gre, razen čudovite človeške rase seveda, ki bi se potem požrla sama med sabo, dobesedno seveda. Tudi jaz se pridružujem komentatorju, ki bi na mestu svinje raje videl kavbojskega zavaljenca.
ahmed lackovic
31. 05. 2007 20.55
skoda da ni zival malega zaklala.kaj te ma taki mali za delat z pistolo v slo pa jo se polnoletni tezko dobimo.
mogvaj
31. 05. 2007 20.50
Res da potikanje take velikanke po gozdovih ni najbolj varno, in da če bi jo pospravil kakšen lovec bi to bilo videti popolnoma drugače,ko pa pokažejo takega peleničkarja se pa vprašam ali bi raje srečal svinjo ali oboroženega smrkavca ki vihti pištolo. Mislim da pa bomo o njemu vsekakor še slišali če ne v filmu pa srednji šoli....
gotty@kette.si
31. 05. 2007 19.13
+1
take svinje res nebi rad srečal, zato podpiram odstrel takih =)
ironmaiden@siol.net
31. 05. 2007 19.01
Taka žival ne more biti naravna v gozdovih, zato jo je potrebno odstraniti. Poleg tega pa je še odlična trofeja s katero se lahko hvališ še mnogo let.
GSG-9
31. 05. 2007 18.36
"Kdo od teh dveh je svinja" Ta me je nasmejala do solz :D. Priceless. Malo resnosti, ubijanje živali za zabavo se meni zdi največja svinarija nasploh, fuj!
keinhouse
31. 05. 2007 18.32
+1
Ja pač kaj, eno svinjo je ubiv. To še ne pomeni da je svetovni junak al pa kriminalec. Če je to počel zaradi okoljevarstvenih razlogov mu čestitam, če ne, pa nevem kje mu užitek pobijati nedolžne živali.