Zanimivosti

VIDEO: Panda v Atlanti skotila dvojčka!

Atlanta, 16. 07. 2013 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Samica velikega pande, 15-letna Lun Lun, je skotila kar dva mladička, kar je prvič po letu 1987, je povedala predstavnica živalskega vrta v Atlanti Keisha Hines. Ultrazvok je pokazal samo enega mladička, a sta se rodila kar dva.

V živalskem vrstu v Atlanti je samica velikega pande skotila kar dva mladička.
V živalskem vrstu v Atlanti je samica velikega pande skotila kar dva mladička. FOTO: Reuters

15-letna samica velikega pande z imenom Lun Lun je v živalskem vrtu v Atlanti skotila kar dva mladička, katerih spola niso razkrili. Zadnja dvojčka pande sta tam na svet prišla pred več kot četrt stoletja. Za pando je značilno, da nosi le enega mladička, kar so predvidevali tudi na nedavnem pregledu z ultrazvokom. A sta na svet prišla kar dva mladička in – kot kaže – bosta oba preživela, kar se v naravi ne dogaja, ker panda običajno skrbi zgolj za enega.

Lun Lun tako skrbi za enega, ekipa živalskega pa za drugega, nato pa bodo mladička zamenjali, da bosta oba imela dovolj materinega mleka. Ekipa tamkajšnjega živalskega vrta  sodeluje z raziskovalno bazo Čengdu na Kitajskem, kjer sta bila skotena Lun Lun in njen partner Jang Jang.

"To je uspeh, ki ga delimo z vsemi drugimi sorodnimi organizacijami, ki razumejo in varujejo to posebno vrsto živali, zato delimo naše veselje z lokalno skupnostjo in našimi kolegi na Kitajskem," je dejal vodja atlantskega živalskega vrta Raymond B. King.


 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nnikkitta
21. 07. 2013 21.01
najbrž ne bi bili tako ogroženi, če bi se skotili malo večji oz. bolj razviti
lordslayer
17. 07. 2013 08.03
+1
si ne bi mislil, da so tako drobčkeni ob rojstvu ... glede na to, da je medved
schranz91
16. 07. 2013 17.01
+18
Klemenqwsqq
16. 07. 2013 18.32
-4
Srčkano? Izgleda kot obrezan penis. Še sreča da so noge drugače bi res mislil da ga nekdo v roki drži hehe