Zanimivosti

Papež dobil traktor

Vatikan, 02. 11. 2007 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poleg papamobila in več avtomobilov je od tega tedna papež Benedikt XVI. tudi ponosni lastnik traktorja.

Vodja avtomobilskega koncerna Fiat Sergio Marchionne je papežu Benediktu XVI. podaril traktor.
Vodja avtomobilskega koncerna Fiat Sergio Marchionne je papežu Benediktu XVI. podaril traktor. FOTO:

Vodja avtomobilskega koncerna Fiat Sergio Marchionne je Benediktu XVI. traktor, ki so ga za poglavarja rimskokatoliške cerkve pobarvali v belo in opremili s papeškimi grbi, predal v sredo med splošno avdienco.

S traktorjem naj bi v Vatikanu na Trg sv. Petra vsak teden pripeljali 17 ton težek oder, na katerem ima papež vsako sredo splošno avdienco. Traktor je izdelalo hčerinsko podjetje Fiata New Holland, gre pa za edinstveno različico modela T705.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
02. 11. 2007 18.05
RKC res napreduje, prej ali slej bo svoje govore "urbi et orbi" podajal pred neko belo steno, kjer bodo nalimane grafične podobe blagovnbih znamk njegovih sponzorjev. Pričakujemo, da uporabljamobilca Nokia, nosi plenice Johnson&Johnson in pilule Viagra ameriške frme Pfitzer. Mi bomo seveda ponosni, saj ima v eni od kopalnic ali ne vem kje (ti ljudje rabijo najmanj 1000 kv. metrov) tudi mozaike našega prešernovega nagrajenca g. Rupnika. Vprašanje, ki me najbolj zanima: Kaj neki njihova ekselenca uporabljajo za odstranjevanej madežev?! Sevedas ni nič kriv, počasi prehaja v fazo svojega predhodika, na demenco ni nihče imun! Molimo!
ansev88
02. 11. 2007 15.55
+1
Pa nej mu dajo še motiko pa lopato in nej gre delat :) Pa bo za vse poskrbljeno!
lukE
02. 11. 2007 14.26
Hudo...Sej je prow, da dajo traktor sm mislu da bodo dal še en dušilc da ne bo tok hrumel.Nč inf. o konjih navoru itd ? :O :D hahah
Ramzess
02. 11. 2007 14.26
Kdo bi vedel, a zdaj ima pa še papatraktor, ki je edinstvena različica T705, ja saj vemo kaj to pomeni, neprebojna stekla, itd. Vsaj toliko bi bili fer, pa napisal zakaj ga bo uporabljal, za njivska opravila najbrž ne, ali pa bo z njim bežal iz Rima, če je seveda on tisti papa iz napovedi.
veljo@email.si
02. 11. 2007 14.01
-1
kaj e norcujejo al resno mislijo??