Zanimivosti

Po Harryju Potterju roman za odrasle?

New York, 24. 02. 2012 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanska pisateljica J. K. Rowling, ki je svetovno slavo požela s serijo knjig o mladem čarovniku Harryju Potterju, se bo posvetila pisanju za odrasle. Njen novi roman naj bi izšel pod okriljem Little, Brown Book Group v Veliki Britaniji in ZDA.

Naslov in vsebina romana še nista znana, v četrtek pa prav tako niso razkrili, kdaj naj bi delo izšlo.
Naslov in vsebina romana še nista znana, v četrtek pa prav tako niso razkrili, kdaj naj bi delo izšlo. FOTO: Reuters
J. K. Rowling je svojo zadnjo, sedmo knjigo o Harryju Potterju izdala leta 2007. Izjemno uspešna knjižna serija je izhajala pod okriljem založbe Bloomsbury v Veliki Britaniji in pri založbi Scholastic v ZDA, njen novi roman za odrasle pa bo izšel pri založbi, ki je izdala prav tako zelo uspešno vampirsko serijo Somrak Stephenie Meyer.

"Kljub temu da sem pri pisanju neizmerno uživala, bo moja nova knjiga nekaj čisto drugega kot dela iz serije o Harryju Potterju, ki je uspešno izšla pod okriljem založbe Bloomsbury in drugih založb po svetu. Uspeh serije mi omogoča odkrivanje novih področji in temu je logično sledila tudi izbira novega založnika," je v sporočilu za javnost pojasnila Rowlingova. Sodelovanja z Little, Brown se v "novi razvojni stopnji svojega pisanja" pisateljica izjemno veseli.

Vsako knjigo Rowlingove so doslej spremljala pričakovanja, da bo postala prodajna uspešnica. Kljub temu pa je vprašljivo, ali bo z novim romanom dosegla tako velik uspeh kot s serijo o Harryju Potterju.

S Harryjem Potterjem je zadela terno.
S Harryjem Potterjem je zadela terno. FOTO: Reuters

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dashing
24. 02. 2012 17.57
+5
karkoli napiše bom prebrala :)
tinetone
24. 02. 2012 14.13
+0
to je ko haris lončarič nategne tisto kolegico hišnik pa prijatelje od harisa?
bmw-gs
24. 02. 2012 13.24
+4