Zanimivosti

Pogreb? Juhuhu!

Brasilia, 10. 11. 2006 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zjutraj se zbudim im poslušam, ali je kdo umrl. Nato odhitim na pokopališče in se udeležim pogreba, je povedal obsedenec.

Louis z veseljem pohiti na pokopališče in pospremi pokojnika na zadnji poti.
Louis z veseljem pohiti na pokopališče in pospremi pokojnika na zadnji poti. FOTO: Reuters

Luis Squarisi je 42-letni Brazilec, ki je odvisen od pogrebov. V zadnjih 20 letih je namreč v svojem rodnem kraju na zadnji poti pospremil slehernega mrtveca.

Da bi se lahko popolnoma posvetil svoji obsesiji, je dal Luis celo odpoved in je zdaj brezposeln. ''Ko se zjutraj zbudim, takoj vključim radio, da bi slišal, ali je kdo umrl. Če ni nobene osmrtnice, kličem bolnišnice in mrtvašnice, da bi izvedel, ali bodo koga v kratkem pokopali,'' je priznal.

Luis je postal obseden, potem ko mu je leta 1983 umrl oče. Njegovi sokrajani menijo, da obsedenec ne rabi zdravljenja, temveč ga pričakujejo na vsakem pogrebu. ''Če se bo Luis prenehal udeleževati pogrebov, bo veliko ljudi razočaranih, saj je postal nekakšen zaščitni znak pokopališča,'' je povedal njegov sosed.

Vse lepo in prav, a kaj bo, ko bo umrl Louis? Večina njegovih ''prijateljev'', ki so mu pomagali pri obsedenosti, je namreč že mrtva ...

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.