Zanimivosti

Porschejev blišč se predstavi

Stuttgart, 03. 11. 2010 11.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zbirke najprestižnejših in najbolj iskanih Porschejevih modelov verjetno nima nihče. A vendar obstaja kraj, kjer si ljubitelji te prestižne nemške znamke lahko napasejo oči.

Tudi policisti imajo porscheje.
Tudi policisti imajo porscheje. FOTO: Blaž Žitnik
Stuttgart, natančneje Zuffenhausen, je del mesta, v katerem sta nastala znameniti hrošč in tudi predhodnik vseh porschejev – Typ 64, znan tudi kot VW Aerocoupe. Dva predhodnika, ki sta postavila temelje prve serijske proizvodnje porschejev. In ni naključje, da je ravno na tem mestu domovanje našel tudi znameniti Porschejev muzej. Dinamično oblikovana zgradba, ki s svojim izgledom izraža ravno to, kar pooseblja znamka Porsche – dinamičnost vozil in njihov pester izbor. Notranjost postreže z vsemi tistimi sladicami, ki ne pustijo ravnodušnega niti največjega zagovornika zdrave prehrane.
Milijoni na ogled ...
Milijoni na ogled ... FOTO: Blaž Žitnik

Seveda tukaj ne govorimo o sladkarijah, temveč o primerkih, o katerih smo veliko slišali in prebrali, a jih nikoli videli v živo. Znotraj se skrivajo legendarni modeli, kot so: 356, 550, še vedno aktualni 911 in kultni model 917, ki je Porscheju prinesel prvo zmago na 24-urni dirki v francoskem Le Manu. Poleg dirkalnikov si je v muzeju moč ogledati vsem znani ¨ljudski avto¨ volkswagen hrošč, ki je s prodajo 21,5 milijona primerkov presegel vsa pričakovanja in še marsikaj drugega.

V primeru, da vam čas ne dopušča ogleda samega muzeja, si za pospešen srčni utrip oglejte fotogalerijo na spletni strani moskisvet.com.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.