Zanimivosti

Psička, ki otrokom pomaga deskati

Del Mar, 11. 09. 2010 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ricochet je prav posebna psička, ki zelo rada deska na valovih. Vendar počne še veliko več. Valove pomaga zajahati tudi otrokom s posebnimi potrebami.


Judy Fridono, Ricochetina lastnica, je sprva želela, da bi njena rjava zlata prinašalka postala psička vodnica. Vendar kosmatinke to ni zanimalo. Med treningi je ves čas uhajala in se podila za pticami, zato jih je lastnica raje opustila.

Nato je psičko nekega dne odpeljala na plažo blizu svojega doma v Del Maru v Kaliforniji in Ricochet se je zaljubila v valove. Lastnici se je od tem porodila zanimiva zamisel …

Ricochet otrokom pomaga uravnotežiti desko.
Ricochet otrokom pomaga uravnotežiti desko. FOTO: Facebook

Na valove!

Judy je svojo psičko začela trenirati za deskanje na valovih. Začeli sta na majhni deski v otroškem bazenčku, kmalu pa je Ricochet že deskala na pravih valovih. Lastnica je kmalu ugotovila, da ima psička zelo dobro ravnotežje in domislila se je, da bi tako lahko pomagala tudi otrokom s posebnimi potrebami, ki se bojijo vode.

Otrokom, ki še nikoli niso deskali, Ricochet pomaga uravnotežiti desko in jim s tem pomaga premagati strah. Ob njej se malčki dobro počutijo tudi zato, ker vedo, da ves čas nekdo pazi na njih. Zlata prinašalka je stara šele dve leti, vendar je že prava strokovnjakinja, zato sedaj preko krajevne organizacije otrokom s posebnimi potrebami pomaga, da si naberejo dovolj samozavesti, da se sami podajo na valove.

Pomagala je tudi šestletnemu Ianu, ki je pred dvema letoma v avtomobilski nesreči izgubil oba starša, sam pa utrpel hude možganske poškodbe. Oglejte si fotogalerijo Ricochet in Iana, ko sta se na deski prvič skupaj podala na valove.

SORODNI ČLANKI

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mlezvar
11. 09. 2010 16.44
Odlično, psička Ričočet.