Zanimivosti

Rekord lastnikov ferrarijev

Latina, 03. 06. 2007 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na vojaškem letališču v italijanski Latini se je zbralo 173 lastnikov ferrafijev. Srečanje se bo zapisalo v Guinessovo knjigo rekordov.

Rdeči lepotci
Rdeči lepotci FOTO: Hit Racing Team

Vojaško letališče “E. Comanti” v mestu Latina v bližini Rima je prizorišče novega Guinessovega rekorda: največjega srečanja lastnikov ferrarijev na svetu. Med 173 udeleženci srečanja tudi Hit Racing Team in Nina Jerančič z dirkalnikom F430.

Lastniki ferrarijev so postavili rekord
Lastniki ferrarijev so postavili rekord FOTO: Hit Racing Team

Slabo vreme nikakor ni pokvarilo razpoloženja na najštevilnejšem srečanju lastnikov ferrarijev, saj se jih je na vojaškem letališču v Latini zbralo kar 173. To je srečna številka letošnje prireditve, saj se bo zaradi največjega števila udeležencev lastnikov avtomobilov te prestižne italijanske znamke zapisala v Guinessovo knjigo rekordov. Organizatorji srečanja (Passione Rossa Club Italia) iz Rima so podrli sicer le leto dni star rekord, ki so ga lani junija s 137 udeleženci dosegli v Španiji. Rekord se zdaj ponovno vrača v domovino ferrarija.

Nina Jerančič se je predstavila z dirkalnikom F430
Nina Jerančič se je predstavila z dirkalnikom F430 FOTO: Hit Racing Team

''V veselje mi je sodelovati pri tako odmevnem srečanju, kot je bil ta v Rimu. Še en dokaz več, da so Italijani več kot navdušeni nad ferrarijem in vsem kar je povezano z njim. Tudi dirkalnik, s katerim tekmujem, je bil med rekordno številko in na to sem seveda ponosna,'' je povedala Nina Jerančič, potem ko se je tudi sama popeljala nekaj krogov po vzletni stezi letališča. Nina je s srečanja odšla na testiranje v italijanski Mugello, že naslednji teden pa jo čaka četrta dirka sezone v Vallelungi.

Prava paša za oči so bili različni modeli, največ zanimanja pa je požel dirkalnik F430 Hit Racing Teama, s katerim Nina Jerančič nastopa v italijanskem pokalu Ferrari Challenge. Aplavz sta požela tudi dirkalnik formule 1 iz leta 1972, sloviti in najdražji cestni avtomobil s 600 konjskimi močmi Enzo Ferrari ter seveda vsi ostali primerki športnih avtomobilov te prestižne znamke jeklenih konjičkov.

Srečanje lastnikov ferrarijev
Srečanje lastnikov ferrarijev FOTO: Hit Racing Team

Srečanje je bilo tudi dobrodelne narave, saj je italijanska neprofitna organizacija Telethon zbirala sredstva, ki jih bo namenila raziskavam genetskih obolenj. Tudi družba Hit je ob tej priložnosti prispevala sredstva in sicer je na dobrodelni dražbi prodala dva vikenda doživetij v igralniško zabaviščnem centru Park in Perla v Novi Gorici.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sweetmiska@gmail.com
04. 06. 2007 11.40
si pa optimist;) po moje bi se tja pripeljal s katrco, na njej bi pa pisalo: NE VEM, KAJ MI JE DANES! SE VCERAJ SEM BIL FERRARI;)
vodka-don
04. 06. 2007 00.23
ja kako pa to da jz ne vem za to? mislim....drgač bi biu rekord 172:)