Zanimivosti

Rodila na letalu

Sydney, 08. 07. 2007 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mlada Brazilka je, čeprav ni vedela, da je noseča, rodila na poletu od Nove Zelandije do Čila.

Zaradi spretne zdravnice se je porod srečno končal
Zaradi spretne zdravnice se je porod srečno končal FOTO:

Pri porodu je mladi Brazilki pomagala 37-letna avstralska zdravnica Jenny Cook, ki je bila med potniki na letalu. Uspešen porod nad Pacifikom je toliko bolj vesela novica, saj je otrok imel nepravilno lego v maternici. V takih slučajih se porodničarji najpogosteje odločijo za carski rez.

'' Nisem vedela, kaj se bo zgodilo'', je povedala zdravnica. ''Če bi vseeno morala opraviti carski rez, ali bi mi letalsko osebje dalo plastični nož?''

S pomočjo stevardese je zdravnici uspelo obrniti otroka v pravilni položaj in vse se je srečno končalo, tako za novopečeno mamico kot za dojenčico.

26-letna porodnica Alina se je pred porodom pritoževala zaradi bolečin v križu. Nenehno je trdila, da ni noseča, tudi takrat, ko ji je voda že odtekla. Potem je vse potekalo zelo hitro, je povedala zdravnica. ''Uspelo mi je obrniti dojenčka v pravilni položaj in porod se je uspešno končal'', je dodala. Dojenčica je dobila ime Barbara.

Letalsko osebje čilskega letalskega prevoznika LAN je zdravnico nagradilo s steklenico šampanjca in jo premestilo v prvi razred.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dandm@email.si
09. 07. 2007 11.47
Mater ti "tomi.passion", sam ti pa to dekle res zlo dobro poznaš,da veš toliko o njej...in kako je kaj??poročaj,ok?da nas ne bo skrbelo!!
fmarty@email.si
09. 07. 2007 09.43
jz sm pa že doskrat slišala za take primere pa mi še danes ni jasno kako je to mogoče. a te ženske ne grejo nč k dohtarju če majo skoraj celo leto neredno menstruacijo kar naenkrat ali pa je celo nimajo. a ti dojenčki v trebuhu nč ne brcajo celih 9 mesecev?? dobr da ta ženska še ni izjavla kako je to mogoče, saj je še devica. res ne razumem teh žensk. pa da bi se celih 9 mesec počutile kot ponavadi, nobenih sprememb... Par tednov nazaj je ena čistačica rodila kar sama v prikolici v kampu tam kjer mi kampiramo. baje nobenemu ni povedala da je noseča, pol je pa kar naenkrat rešilec prišel ko je blo že vsega konc.Svašta, kako daleč gredo ženske.
hecate
08. 07. 2007 19.37
halooo,kako je mogoče da ženska ne ve da je noseče ajde prve tri mesece je možno kaj več pa po moje ne. to je ziher glumila!!!! bog ve zakaj....lp ------------------------------- to sm enkrat gledala E.R. na discovery channel al neki tazga in je v bolnico pršla ena ženska ki NI vedla da je noseča in je rodila. zaščito je mela kao nek podkožni vsadek k sprošča hormone in kao je dobivala krvavitve...sicer ne redno pa normaln, pa tut po izgledu je bla zlo debela. uglavnem k sm jes to vidla sm sam debelo gledala
sweet_pupa
08. 07. 2007 16.39
Ji ni blo mar za otroka ... baba zmešana in se grem stavit da je vedla kako ogroža svoje in otrokovo zdravje, pa se gre norec babji na letalo spravi ... adeyo
Ramzess
08. 07. 2007 14.46
Tudi to se dogaja, kaj pa birokracija meni o tem pa se ne ve. tomi.passion="V prispevku ne piše, da ni vedela, ampak je trdila, da ni." Bistvene razlike ni, le druga varianta vzbudi različne sume o njeni verodostojnosti, sploh ko zanika vpričo več kot očitnega dokaza. Ob vsem tem zanikanju bi še človek pomislil, da otrok morda ni ravno zaželen, upam da bo kljub temu dobra mama. ''Če bi vseeno morala opraviti carski rez, ali bi mi letalsko osebje dalo plastični nož?'' Dobro vprašanje, saj je to edini nož ki danes sme biti na letalu. Zelo jasno je zdravnica nakazala, da komplet prve pomoči ne vsebuje skalpela, ki je edini primeren za posege v telo, ker je sterilen in zelo oster namreč. Zelo žalostno da se človek (celo strokovno podkovan) danes znajde v situaciji, ko, zaradi preširoko definiranih zakonov in pravil, ne more pomagati sočloveku, ko je to nujno. Ta mama in otrok imata kar nekaj sreče, lahko bi se namreč končalo drugače, slabše. Lahko bi nastal pravi mali škandal, ker zdravnica ni imela niti navadnega nujno potrebnega skalpela. Njeno vprašanje, ki kaže ogorčenje nad situacijo, je zelo na mestu. Človek danes res več ne ve kje in kdaj bo v težavah zaradi preširokih in presplošnih zakonov in pravil.
gabriela.kace@email.si
08. 07. 2007 14.27
mojca23 res čudno in žalostno, da kao ženska ne ve do devetega mesenca da je noseča, grooozaaaa meni samo teden dni zamuja, pa že posumim, kaj bi lahko bilo, pa čeprav ni :D no ja, včasih me niti to ne čudi, če nekatere babe ne vejo, da majo tri luknje spod :D mojca23, pač še zaradi nekaterih norih žensk naju pol vržejo v en koš, je... ga :))) bo že, lp!!!
Trapist
08. 07. 2007 13.40
Najbrž je šlo za brezmadežno spočetje.
mojca23
08. 07. 2007 13.37
malo boljše poglej in videl boš celo v naslovu da piše da ni vedela da je noseča ne da je trdila da ni!!! lol
tomi.passion@gmail.com
08. 07. 2007 13.24
V prispevku ne piše, da ni vedela, ampak je trdila, da ni. Povedano drugače, dol se je dajala na vseh koncih, tako je zanosila, doma je trdila, da je devica in zaradi tega je tudi trdila, da ni noseča, čeprav je vedela, da je. Babja pamet.
mojca23
08. 07. 2007 13.20
halooo,kako je mogoče da ženska ne ve da je noseče ajde prve tri mesece je možno kaj več pa po moje ne. to je ziher glumila!!!! bog ve zakaj....lp
forplan33
08. 07. 2007 12.53
Ni vedela da je noseča ??