Zanimivosti
Oglas

Vibracijska vadba

Ljubljana, 05. 11. 2007 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vibracijska vadba je kombinacija telesne vadbe in vibracij, ki se uporablja pri zdravljenju in preprečevanju številnih obolenj.

Linea Snella
Linea Snella FOTO:

Vibracijska vadba je kombinacija telesne vadbe in vibracij, ki se uporablja pri zdravljenju in preprečevanju številnih obolenj in težav, učinkovita pa je tudi pri hujšanju, izboljšanju tonusa kože in odpravi celulita. Kot taka predstavlja pravo revolucijo v športu, medicini in kozmetiki, zato je dandanes priljubljena in razširjena po celem svetu.

Vadba s pomočjo vibracijske tehnologije je primerna praktično za vsakogar, ne glede na starost, psihično in nevrološko stanje in je tako primerna tudi za tiste, ki se zaradi različnih razlogov ne morejo posluževati klasičnih oblik vadbe. Kot samostojna vadba ali kot sestavni del in dopolnilo klasične vadbe za moč in kardiovaskularne vadbe daje primerljive rezultate v precej krajšem času kot klasične oblike vadbe. Z njo je mogoče krepiti celotno telo, saj deluje na vse mišične skupine in jih enakomerno stimulira. Dokazano je, da je mogoče v samo 10-ih minutah vibracijske vadbe doseči tako dobre rezultate kot pri uri klasičnega treninga.

Linea Snella
Linea Snella FOTO:

Začetki vibracijske vadbe segajo v čas razvoja sovjetskega vesoljskega programa, ko so ruski raziskovalci s poskusi ugotovili, da lahko z uporabo vibracijske vadbe izboljšajo kostno gostoto in okrepijo mišice kozmonavtov, ki preživljajo daljše časovno obdobje v breztežnostnem stanju. Dandanes NASA uspešno uporablja vibracijsko vadbo kot del rednih priprav na vesoljske polete.

Vibracijska vadba poteka na vibrirajoči plošči, na kateri udeleženec stoji ali izvaja različne enostavne vaje, kar omogoča učinkovito stimulacijo skeleta, mišic, žilnega sistema, živčnega sistema in ostalih celic organizma na način, ki pospeši njihov razvoj in obnovo. Med vibracijsko vadbo se tako aktivirajo skoraj vsa (95-97 odstotkov) mišična vlakna tiste mišične skupine, ki jo vadimo.

Linea Snella
Linea Snella FOTO:

Dokazano je, da vibracijska vadba izboljša mišično moč, pospeši izgorevanje maščob, deluje anticelulitno, poveča kostno gostoto, izboljša gibljivost, zmanjšuje stres, omogoča regeneracijo, izboljša razpoloženje, izboljša koordinacijo, pospeši cirkulacijo, blaži bolečine, povzroča izločanje hormonov, izboljša fizično vzdržljivost in poveča energijo.

Več informacij o poteku programov vibracijske vadbe lahko dobite na brezplačni številki 080 15 88 ali na spletni strani www.lineasnella.si.

Poleg tega osebe, ki se poslužujejo vibracijske vadbe 10 minut, tri krat tedensko, izgubljajo znatno več maščobe kot tiste, ki se poslužujejo aerobnih aktivnosti 60 minut, tri krat tedensko. Vibracijska vadba omogoča progresivno hujšanje, ki prihrani tudi do 85 odstotkov potrebnega časa in napora v primerjavi s klasično vadbo.

V salonih za oblikovanje telesa Linea Snella – Slovenija, poteka vibracijska vadba na napravi POWER TRAINER PRO. Izjava se lahko samostojno ali pa v kombinaciji z metodo dela Linea Snella®. Na ta način se zagotavlja doseganje najboljših rezultatov - tako pri hujšanju, kot pri oblikovanju telesa in odpravljanju celulita!

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Renato Rener
14. 08. 2010 15.16
+2
Če vam je zelo zanimiva reč tale vibracijska vadba: Kaj več si lahko preberete na mojem blogu vibracijska vadba blog spot