Zanimivosti

VIDEO: V živalskem vrtu so praznovali

Washington, 24. 08. 2014 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V živalskem vrtu v Washingtonu so pripravili prav posebno slavje, saj je njihova panda Bao Bao praznovala eno leto. Ob tej priložnosti je dobila tudi torto, ki jo je pred očmi številnih radovednežev z veseljem zmazala.

Panda je za prvi rojstni dan dobila prav posebno torto.
Panda je za prvi rojstni dan dobila prav posebno torto. FOTO: Reuters

V živalskem vrtu v Washingtonu so za pando Bao Bao, katere ime pomeni zaklad, priredili zabavo. Panda je namreč praznovala eno leto in ob tej priložnosti so ji postregli z veliko torto iz zmrznjenega sadnega soka in drugimi dobrotami, kot so hruške in jabolka.

Slavje je bilo toliko večje, saj je Bao Bao šele druga panda, ki je na svet prišla v omenjenem živalskem vrtu in tu dočakala prvo leto. Njena oskrbnica Nicole MacCorkle pravi, da je Bao Bao zelo posebna panda. V zadnjem letu se je iz male kepice razvila v 20 kilogramov težko kosmatinko, ki najraje spi na drevesu.

''Resnično postaja samostojna medvedka,'' je povedala Nicole in dodala, da je njena varovanka že začela jesti sladki krompir, nedavno pa je okusila tudi že med. Še več sprememb Bao Bao sicer čaka v prihodnjem letu, ko bo zaživela samostojno in se dokončno odvadila piti materino mleko.

Panda Bao Bao
Panda Bao Bao FOTO: Reuters

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Adakahalar
24. 08. 2014 18.28
-5
Mirza cehrar nisi ga sposobem v Slovenijo prpelat!
joze drugi
24. 08. 2014 17.20
+22
Lepa živalca, vse najboljše. :)