Zanimivosti

VIDEO: Vesoljci gledali Sončev mrk?

Peking, 07. 09. 2009 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sončev mrk na Kitajskem naj bi si ogledali tudi vesoljci. Neznani leteči predmet je posnelo več ljudi, znanstveniki pa bodo zdaj eno leto preučevali posnetke, da bi ugotovili, ali so pristni.

Prebivalci kitajske province Guangdong so 22. julija navdušeno splezali na strehe, da bi opazovali Sončev mrk. A videli so mnogo več, kot so se sprva nadejali.

Neznani leteči predmet med Sončevim mrkom na Kitajskem
Neznani leteči predmet med Sončevim mrkom na Kitajskem FOTO:

Očitno niso bili edini, ki jih je dogodek zanimal, saj jim je pogled na Sonce zakrival srebrn leteči predmet v obliki krožnika. Po pričevanjih očividcev je nekaj minut švigal sem in tja, nato pa z veliko hitrostjo oddrvel. Številni so nenavadno dogajanje na nebu ujeli v objektiv.

Posnetke zdaj preučujejo znanstveniki observatorija Nanjing, ki imajo skupno 40 minut posnetkov neznanega letečega predmeta. Preučevali ga bodo vsaj eno leto, da bi ugotovili, ali je pristen. Direktor observatorija Ji Hang Šeng tako pred podrobno analizo še ne želi ugibati, ali so na posnetku resnično vesoljci.

Enega od posnetkov so predvajali tudi na državni kitajski televiziji, na njem pa je predmet, ki menja obliko, na koncu se vidi le še modrikasta krogla. O videnjih so poročali tudi številni drugi veliki kitajski mediji.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

upornik007
22. 08. 2011 23.34
hm zanimivo vse je mozno
stermyyyyy
10. 10. 2009 09.00
Vandal2@ na sciencedaily (dot)com je biu pred casom clanek, oz teorija zakaj nezemljani ne vzpostavijo stika z nami! Ker ne smejo spreminjati zgodovine! zakaj! zapisano je bilo, da je povsem mogoce da ti neznani obiskovalci smo mi sami ampak iz prihodnosti! skratka, po domace povedan, v pihodnosti smo nardil, casovni stroj in sedaj obiskujemo same sebe v leto 2009! glede tistih velikih oci, glav, majhih brad, majhen nos.. kakrsne poznamo pri nezemljanih.. malo poglej evolucijo cloveka in lahko sklepas, da bomo dejnsko taki cez tolk pa tolk tisoc, miljnov let... npr ce pogledas, homosapiense ali pa neandertalce, ki so imeli manjse oci, veliko vecje nosove, sirso brado, kot pa jo imamo sedaj...tako so prisli do predvidevanja kako naj bi zgledali razvitejsi nezemljani=) neki v tem smislo je blo napisano=) lp
ndijak
09. 10. 2009 17.00
vm neki povem? ena možnost je da je to hot air balloon, ena pa da američani preizkušajo njihove novejše modele tako imenovanih UFO, bog ve kva majo use v AREA 51, pa kam letijo z unimi stvarmi..
sebojpovabimvas
08. 10. 2009 22.24
a se bo minister miklavcic cepil proti gripi ali je samo kupil za par miljonckov zdravil za nas? lepa, borut. lepa, lepa
Vandal2
08. 10. 2009 21.40
ja. Kaj naj povem. Vsak priznan astronom oz. znanstvenik, pri Seti projektu npr. vam bo brez zadrzkov povedal v oci "Ja....definitivno so se druge oblike zivih bitij v vesolju. Za njih imamo posredne dokaze, da obstajajo." :D Moje osebno mnenje o tem pa je, da inteligentni nezemljani kakor jih radi proglasamo najverjetneje obstajajo, ampak problem so velike razdalje med nasimi zvezdami. Zato verjetno obstaja veliko takih nasilnih bitij v vesolju kot smo mi. V sebi imamo se vedno nagon, podobno kot opice, bolj smo pravzaprav podobni virusu. Zato imajo pomembni in pametni "nezemljani" sprejet kodeks, oz. nekaksni pravni intergalakticni zakon, ki verjetno pravi: ne vplivaj ali spreminjaj habitatov na planetih z preveliko teznjo po agresiji in koloniziranju in unicevanju vesolja. Zato nas samo opazujejo kot botanicni vrt in kdaj pa kdaj vseeno stopijo v nekaksen stik z dol. vladami, ki so nad vsemi vladami. (Npr. americani imajo veliko vlogo pri tem...)
lara28
07. 10. 2009 14.49
glede na to, koliko so kitajci napredni v tehnologiji, pa ne bi bilo čudno, če bi se kje kak mali kitajček z daljinskim upravljalnikom igral :-)
gordo
08. 09. 2009 22.27
Ca6e
08. 09. 2009 13.27
Vsi na tem svetu smo sestavljeni iz atomov tako kot druge življenske oblike, zakaj potem nebi moglo biti še drugje v vesolju enaka oblika življenja, ni pa nič za čudit da se primati med sabo hočejo spoznati, kar poglej svoj nagon, vsak vikend ko greš ven spoznaš vsaj enega novega prijatelja, mogoče pa samo hočejo vzpostaviti stik z nami, vendar polahko in premišljeno, ker drugače bi bil to šok sploh pa za verne ljudi, k mislijo da so nad nami nebesa, pa da ns je štorkla prnesla.
Kaplanos_
07. 09. 2009 21.43
poleg tega čist en tak šolski primer, pred 50imi leti niso vedl da so v morju tam kjer ni svetlobe živa bitja, to je 200m! A lejga zlomka več živega je tam kot tam kjer je svetloba.
Kaplanos_
07. 09. 2009 21.40
Matr ste eni mal čez les, če mislte da smo sami v vesolju ste res čez les! Kok je skrivnih podatkov ka ne pridejo v javnost, itd, itd ma lohk bi našteval 3dni tuki, pa še to če nevete, zelo zelo počas dajajo vlade informacije vn glede nlpjev! Jaz vrjamem v vesolce, sam nevem zakaj bi glih naš smrdliv planet pršli pogledat! Pa če smo sami v vesolju je to sam neka poraba časa, čist tko baj the mim! Še na marsu so bakterije itd,....dokazan!!! Če se ne zastopte glede tega mal prebrskajte na nasini strani, se lepo registrirajte in boste na tekočm vsak dan!
primoz999
07. 09. 2009 21.31
Ja da v vesolju nismo sami je dejstvo (pač nemoremo biti edini v galaksiji) Glede posnetka je pa tako prvo kot prvo se nebi izpostavljal na sončni mrk ,ko večina ljudi gleda v nebo.(če so res tako napredni od nas kot se govori) Drugo je pa to da se nekomu ni dalo gledat sončni mrk pa je neko stvar spustiu v nebo, da sproba če bojo mediji zagrabili in kdaj je to najboljše izvest ja na sončni mrk seveda. No pa majo mediji spet o čem za pisat in mi o čem za brat,gledat in komentirat. Aja pa da ne pozabimo na znanstvenike ;) eh...
samdaje
07. 09. 2009 20.52
Komi čakam da se osebno spoznamo!:D
tmt
07. 09. 2009 20.28
In vedno so ti NLP-ji neki krožniki, kar je povsem logično. Kajti če igrača za deset evrov lepo vzleti na daljinca in lebdi v zraku, potem najbrž ni problem stvar naredit malo večjo, prav s tem namenom, da se ljudem vzbuja pozornost in buri domišljija. Sicer pa tudi vojska ni izvzeta, ker so že mislim da na discovery-ju predstavljali različna vojaška plovila v raznih oblikah, tudi krožnikov. Tako, da je zagotovo vsako tako plovilo v zraku za nas nepoznavalce NLP.
Timi Pungarsek
07. 09. 2009 20.27
pa pač nasa je izdelala eno novo letalo za probat zdaj pa vesoljci a nebi enkrat rekli medvedi
snikrs
07. 09. 2009 20.18
ne ga srat, vsak astronom zna povedat, da če so že druga bitja nekje v vesolju, so vsaj 6 svetlobnih let daleč. razdalje v vesolju so enostavno prevelike za taka potovanja..
Trapist
07. 09. 2009 20.17
In po enem letu bodo ugotovili, da so imele kamere masovni privid. To bo tudi nova veja v psihologiji - Mentalno zdravje CCD in CMOS senzorjev.
Janez Korošec
07. 09. 2009 20.15
JA SEJ NI NOBEN REKU DA SO TO VESOLJCI! ka vam pove NLP = neznani leteči predmet a veste ka to pomen to je lah tut leteči ku... raaccc, bi bilo pa malo čudno če ne bi bilo nikogar druggega v tem vesolju?!
Gregor Jenko 1
07. 09. 2009 20.14
A ni mal čudn,da kamera snema kako snemajo "NLP",ne pa samega "NLP-ja"?
tmt
07. 09. 2009 20.13
Kar zadeva krožnikov, so jih pred časom imeli v akcijski prodaji v baby centru in naj povem, da mojemu sinu še danes prav lepo leti. Sploh ponoči je čudovit z vsemi tistimi lučkami, le vesoljcev niso hoteli priložit.
Geypi
07. 09. 2009 20.10
operater 07.09.2009, 20:05 če bi igrice igral potem bi mislu da majo vesoljci neke retardirane krožnike. Daj kako bo to letelo. Kot da bi meli okroglo ladjo.