Zanimivosti

Vila na Dedinjah naprodaj

Beograd, 02. 11. 2005 19.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slobodan MIlošević prodaja svojo vilo v prestižnem beograjskem naselju.

Miloševičeva vila na Dedinjah
Miloševičeva vila na Dedinjah FOTO: Reuters

Haaški obtoženec in nekdanji jugoslovanski predsednik Slobodan Milošević prodaja svojo vilo v prestižnem beograjskem naselju Dedinje za pol milijona evrov, trdi današnji beograjski dnevnik Glas javnosti.

Milošević je hišo kupil dan pred bombardiranjem zveze NATO na ZRJ leta 1999 za približno 10.000 takratnih nemških mark, tako da je za kvadratni meter plačal slabih sto mark. Z vilo je dobil tudi okoli 8000 kvadratnih metrov zemljišča, za katere bi moral, kot trdi časnik, plačati najmanj še 200.000 evrov.

Mira Marković in Slobodan Milošević
Mira Marković in Slobodan Milošević FOTO: Reuters

Po informacijah beograjske občine Savski venac, pristojne za prestižno naselje Dedinje, trenutno na sodišču poteka sodni spor, v katerem zahteva bivši lastnik hiše Selimir Antonijevič razveljavitev sklepa o razlastitvi nepremičnine iz leta 1958.

Milošević je kupil na Dedinjah tudi sosednjo hišo, za katero je po trditvah medijev plačal samo 2000 nemških mark. Hiša je bila sicer rezidenčni objekt države in kot take je ne bi smeli prodati.

Po pisanju nekaterih srbskih medijev družina Milošević prodaja tudi dve družinski hiši v Požarevcu, eno Miloševičeve soproge Mirjane Marković in drugo njunega sina Marka Miloševića. Po pisanju Glasa javnosti informacij odvetniki družine Milošević niso potrdili, saj ne dajejo izjav za javnost.