Zanimivosti

Voščena Conchita Wurst od maja na Dunaju

Dunaj, 18. 02. 2015 21.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V muzeju Madame Tussauds na Dunaju bo od maja na ogled voščen lutka bradate avstrijske pevke Conchite Wurst. Željo po tem, da bi se lanska zmagovalka Evrovizije pridružila drugim v vosek vlitim osebnostim iz sveta zabave, športa, politike in zgodovine, so izglasovali obiskovalci muzeja.

 

 

A photo posted by conchitawurst (@conchitawurst) on

Vsak obiskovalec dunajskega muzeja Madame Tussauds lahko ob koncu ogleda predlaga, katero slavno osebnost bi si v prihodnje želel videti v voščeni različici. Več mesecev zapored je med predlaganimi imeni vodila Conchita Wurst, zato so se v muzeju odločili, da obiskovalcem ustrežejo.

Muzej Madame Tussauds na Dunaju deluje od leta 2011 in v svoji zbirki premore 77 voščenih lutk avstrijskih in mednarodnih slavnih osebnosti. Med drugimi zveznega predsednika Heinza Fischerja, igralca Arnolda Schwarzeneggerja, psihoanalitika Sigmunda Freuda, Angelino Jolie, Michaela Jacksona, Alberta Einsteina, Justina Bieberja in Robbieja Williamsa.

Wurstova je bila nad predlogom navdušena in je preko videa sporočila, da ji vabilo muzeja predstavlja veliko čast in uresničenje sanj. V vosek bo avstrijska zmagovalka Eurosonga 2014 vlita z dvignjenimi rokami in v svetleči zlati obleki, v kateri je Evropo prepričala s skladbo Rise Like a Phoenix. Lutko bodo postavili poleg prvega avstrijskega evrovizijskega zmagovalca Uda Jürgensa, ki je v starosti 81 let umrl decembra.

Strokovnjaki za izdelavo voščenih lutk so z meritvami pevkinega telesa začeli novembra. Wurstova je morala okoli tri ure vztrajati v isti pozi, da so jo izmerili, fotografirali in dokumentirali vsako podrobnost na njenem telesu – od odtenka polti in barve zob do njene prepoznavne brade.

Izdelava lutke bo trajala do šest mesecev. V muzeju Madame Tussauds načrtujejo, da bodo Conchito Wurst postavili na ogled še pred izborom za pesem Evrovizije. Ta bo v avstrijski prestolnici potekal od 19. do 23. maja. Kdo bo letos zastopal Slovenijo, bo znano 28. februarja, ko bo potekal slovenski izbor za pesem Evrovizije – Ema.