Zanimivosti

Zabavna dobrodelnost

Ljubljana, 05. 02. 2007 13.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rotary Club Ljubljana je na Velikem rotarijskem plesu podelil štiri nagradne štipendije mladim slovenskim upom.

V okviru plesa je tudi letos potekala dobrodelna licitacija umetniških del
V okviru plesa je tudi letos potekala dobrodelna licitacija umetniških del FOTO: Jure Raičevič

Rotary Club Ljubljana je v soboto, 3. februarja, v Grand hotelu Union organiziral že 18. dobrodelni Veliki rotarijski ples. Na plesu, ki je bil tokrat v znamenju Jamesa Bonda, se je zbralo skoraj 300 plesalcev, ki so skupaj s pokrovitelji in donatorji v dobrodelne namene zbrali dobrih 30.000 evrov. Predsednik RC Ljubljana Filip Remškar je na plesu podelil štiri štipendije v skupni vrednosti 16.000 evrov, in sicer posameznikom, ki se izpopolnjujejo na področjih matematike in fizike, glasbe, feministične literarne vede in diplomacije.

Predsednik Rotary Cluba Ljubljana Filip Remškar s štipendisti
Predsednik Rotary Cluba Ljubljana Filip Remškar s štipendisti FOTO: Jure Raičevič

Prva nagrajenka dobrodelne misije Veliki rotarijski ples 007 Valentina Šimič, katere prva ljubezen je jedrska fizika, je prejela štipendijo v višini 6.000 evrov. Šimičeva bo tako lahko nadaljevala šolanje na Univerzi New Hall, Cambridge, kjer se izobražuje na področjih matematike in fizike. Drugonagrajeni Jani Moder, eden izmed najbolj perspektivnih jazz kitaristov mlade generacije, je prejel štipendijo v višini 4.000 evrov, ki mu bo omogočila, da bo svojo glasbeno izobrazbo izpopolnil na znameniti elitni šoli za glasbo Berklee College of music v Bostonu. Rotary Club Ljubljana je s štipendijo v višini 3.000 evrov izrekel priznanje Ani Makuc, mladi nadarjeni pesnici, ki ji bo priznanje kluba pomagalo pri podiplomskem študiju feministične literarne vede v Angliji. Bon v vrednosti 3.000 evrov pa je prejel tudi Marko Emeršič, ki podiplomski študent na Diplomatski akademiji Dunaj.

Dobrodelna licitacija umetniških del

Ples sta povezovala James Bond in njegova šefica M
Ples sta povezovala James Bond in njegova šefica M FOTO: Jure Raičevič

Plesalce sta med dobrodelnimi misijami popeljala tajni agent James Bond in njegova šefinja M, v znamenju tajnega agenta pa so bile tudi glasbene točke, ki so jih soustvarjali Ansambel Šok in Nuša Derenda. Veliki rotarijski ples 007 je slovesno otvoril predsednik Rotary Cluba Ljubljana Remškar. &8220;Tudi Veliki rotarijski ples predstavlja eno izmed oblik našega druženja, s katero hkrati pomagamo drugim. Obenem pa na ples vabimo tudi ostale prijatelje dobrodelnosti. Plesni podij je nocoj in vsako leto v začetku februarja odprt za vse prijatelje dobrodelnosti,&8221; je kot eno izmed dobrodelnih aktivnosti Rotary Cluba Ljubljana, na katero niso vabljeni zgolj rotarijci in za katero je iz leta v leto večje zanimanje plesalcev, predsednik kluba predstavil ples.

Goste je med drugim zabavala tudi Nuša Derenda
Goste je med drugim zabavala tudi Nuša Derenda FOTO: Jure Raičevič

V okviru plesa je tudi letos potekala dobrodelna licitacija umetniških del - devetih slik umetnikov Rajka Čubra, Aleša Pavliča, Simona Kajtne, Borisa Zaplatila in priznanega slovenskega umetnika Riharda Jakopiča, plesalci pa so posebej zavzeto licitirali za celotno zbirko filmov o Jamesu Bondu. Najuspešnejši agenti dobrodelnosti so na dobrodelni licitaciji izlicitirali umetnine v skupni vrednosti slabih 4.000 evrov.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.