Zanimivosti

Začenja se Ultraskin

Ljubljana, 24. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Moderni galeriji se bo ob 17. uri s podelitvijo natečajnih nagrad začel 2. mednarodni festival arhitektura in novi mediji Ultraskin, katerega ustvarjalci želijo arhitekturo vpeti v širši socialni in kulturni kontekst.

Festival arhitekture in novih medijev bo potekal do 27. oktobra
Festival arhitekture in novih medijev bo potekal do 27. oktobra FOTO:

Po podelitvi nagrad bo Aleksandra Brlan izvedla performans Puella, sledil pa bo prvi sklop video projekcij, v katerem se bo predstavilo več mladih angleških arhitektov. Festival bienalskega značaja se bo tokrat posvečal hibridu med modo in arhitekturo ter tistim ustvarjalcem, ki na teh dveh področjih ne iščejo zgolj estetske in funkcionalne forme, ampak ju vključujejo v širši eksistencialni okvir.

Med 50 prijavljenimi projekti je mednarodna žirija v sestavi Peter Gabrijelčič (predsednik), Zdenka Badovinac, Marco Brizzi, Ivan Redi in Andrea Schroettner izbrala tri projekte in jim prisodila enakovredne nagrade. Nagrajeni so projekt Amniotic surface Bruna Jurčiča iz Italije, Spatializing (In)form Krisa Muna in Ludovica Tramontini iz Nizozemske ter Nosljivi objekti Tjaše Bavcon in Jasmine Ferček iz Slovenije. Žirija bo podelila še posebna priznanja projektom Monotaur warehouse, Geographycity in Moi. Projekti so v času festivala na ogled v Moderni galeriji.

Program festivala Ultraskin ima tri sklope, sestavljene iz predavanj, natečajnega razpisa in video projekcij. Otvoritveni večer festivala bo v znamenju natečajnega razpisa Ultraskin - od mode do arhitekture, razpisanega maja letos. Krstna izdaja festivala v organizaciji centra za arhitekturo in nove medije Monochrome je pred dvema letoma potekala pod imenom Vijolični teritoriji. Letošnji program sta sooblikovala Maja Vardjan in Peter Vezjak.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3