FIT 24UR

VIDEO: Skoraj 17.000 otrok je pokazalo atletom, kako se teče. 'Tudi starši bi morali več teči, da bi nas lažje prenašali'

Ljubljana, 16. 09. 2016 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po vsej Sloveniji se je na pobudo Atletske zveze Slovenije v dir pognalo skoraj 17.000 otrok iz skupno 113 osnovnih šol. Mali tekači, ki smo jih obiskali na OŠ Koseze, so nam povedali, da je tek zdrav in da bi morali tudi njihovi starši več teči, sicer jih kmalu ne bodo dohajali.

Današnji tek je bil najbolj množičen tek otrok v Sloveniji. Glede na prijave se mu je pridružilo več kot 16.722 otrok iz celotne Slovenije, zastopali pa so 113 prijavljenih osnovnih šol, šol s prilagojenim programom in atletskih klubov.

Na pobudo Atletske zveze Slovenije so se otroci danes po Sloveniji množično pridružili posebni tekaški akciji. V okviru projekta Začni mlad, tekmuj pošteno je AZS ob podpori Slovenske nacionalne komisije Unesco, OKS-ZŠZ ter Zavoda za šport pripravila tek za otroke, s katerim spodbuja otroke k športu in osvešča najmlajše o pomenu zdrave aktivnosti.

Tudi letos je šlo za najbolj množičen tek otrok v Sloveniji, ki se mu je glede na prijave pridružilo več kot 16.722 otrok iz celotne Slovenije, zastopali pa so 113 prijavljenih osnovnih šol, šol s prilagojenim programom in atletskih klubov.

Otroški tek na OŠ Koseze
Otroški tek na OŠ Koseze FOTO: POP TV

Na OŠ Koseze otroke presenetili slovenski atleti, trenutno najhitrejša Slovenka in legendarna srebrna olimpijka

Dogodek so počastili na enem od prizorišč množičnega teka, na Osnovni šoli Koseze, kjer so se danes približno 300 otrokom pridružili organizatorji in podporniki projekta, in sicer Roman Dobnikar (predsednik Atletske zveze Slovenije), Jelko Gros (direktor Zavoda za šport RS Planica), Marko Božiček (v. d. direktorja Atletske zveze Slovenije) in Darko Repenšek (vodja Sektorja za razvoj športa in športno infrastrukturo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport RS).

Z otroki so tekli tudi vrhunski atleti, najhitrejša Slovenka Maja Mihalinec ter udeleženci letošnjega evropskega prvenstva Nejc Pleško, Jan Petrač in Neja Filipič. Otroke je razveselila še dobitnica srebrne olimpijske kolajne z OI 1996 Brigita Bukovec, danes članica Slovenske olimpijske akademije, ambasadorka športa.

Dogodek je odprla ravnateljica OŠ Koseze Lorieta Pečoler in predstavila OŠ Koseze, ki sta jo nekdaj obiskovala tudi košarkarska brata Goran in Zoran Dragić. Šolo je ob tej priložnosti obiskala tudi nekdanja učenka šole Iva Golob, lanska osnovnošolska prvakinja v skoku v daljino.

Otroški tek na OŠ Koseze
Otroški tek na OŠ Koseze FOTO: POP TV

Roman Dobnikar, predsednik AZS, se je v svojem nagovoru zahvalil vsem šolam, ki so se v tolikšnem številu odzvale pobudi atletske zveze. Tudi drugi predstavniki organizatorjev so se strinjali, da gre za pozitivno vseslovensko akcijo, ki omogoča najmlajšim skupinsko tekaško izkušnjo in prebuja veselje do atletike in športa.

Otroci, atleti in podporniki projekta so ob tej priložnosti skupaj tekli 100 metrov in tako družno podprli skrb za promocijo atletike, športa in zdravega življenjskega sloga med najmlajšimi, ki so jih po teku čakale še druge športne aktivnosti.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kjegavidissss
30. 09. 2016 09.22
Tako bravo, saj ker ne bodo imeli dohodka in posledično vozila jim bo tek še kako prav prišel. Kot v starem Rimu.
akmt
16. 09. 2016 22.28
+3
Bravo, zelo podpiram otroski tek! To so primerno tezki otroci.Hvalabogu imajo normalne starse.Drugi jih namrec futrajo kot pujske in predvsem ne bodo nikoli dojeli zdravega nacina lajfa
Ramzess
16. 09. 2016 18.20
-2
Mislim, da bi morali atleti pokazati njim, kako se teče, in kje na športni površini.