Golf

FOTO: Belgijca preko Bleda do novega svetovnega rekorda

Bled, 01. 07. 2013 11.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Alexander Hautekiet in Kasper De Wulf sta nova lastnika svetovnega golfskega rekorda, del katerega je tudi Golf igrišče Bled. Omenjeni dvojec se je namreč za potrebe novega rekorda ustavil tudi na blejskem kraljevem igrišču.

Izkušena belgijska golfista Alexander Hautekiet in Kasper De Wulf sta postavila nov svetovni rekord v igranju golfa. V 22 urah, 31 minutah in 43 sekundah sta odigrala osem igrišč v kar osmih različnih evropskih državah in s tem izboljšala stari svetovni rekord – sedem igrišč v sedmih državah v 24 urah. Igrala sta tudi na Golf igrišču Bled, kamor sta prispela pred peto uro zjutraj.

V rekordni 1 uri in 9 minutah sta odigrala 18 lukenj ter ob 6.20 že odhitela na naslednje igrišče v Avstrijo. Med različnimi igrišči sta potovala s helikopterjem, poleg Slovenije pa sta igrala na igriščih v Italiji, Avstriji, Nemčiji, Franciji, Luksemburgu, na Nizozemskem in v Belgiji. Žal sta se po prvotnemu načrtu 9 igrišč v 9 državah morala odpovedati Češki zaradi zelo slabih vremenskih pogojev. Da je izziv res velik, govori tudi dejstvo, da sta običajno med igro tekla, razdalja pa je enaka razdalji dveh maratonov.

Alexander Hautekiet in Kasper De Wulf
Alexander Hautekiet in Kasper De Wulf FOTO: Mirko Kunšič

Športni izziv je imel tudi dobrodelni namen, izkupiček sponzorskih sredstev je ekipa namenila belgijski bolnišnici.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.