Tujina

FOTO: 'V enem trenutku je moj sin gledal film, že v naslednjem je bil mrtev

Aurora, 20. 07. 2013 14.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svojci žrtev se spominjajo strelskega pohoda, ki se je zgodil leto dni nazaj, ko je James Holmes na premieri filma o Batmanu ustrelil 12 ljudi. Na posebni slovesnosti so prebrali imena vseh žrtev. Holmes se je za nedolžnega izrekel v vseh 18 točkah obtožnice.

Mineva leto dni, odkar je James Holmes vkorakal v kinodvorano v kraju Aurora v zvezni državi Kolorado in začel streljati. Ubil je 12 ljudi, 70 jih je ranil.

Na posebni slovesnosti so prebrali imena vseh žrtev. Dogodek je del turneje, ki jo organizira skupina okoli newyorškega župana Michaela Bloomberga, imenovana "župani proti nezakonitemu nošenju orožja". Mesto bo obletnico obeležilo s številnimi aktivnostmi, ki naj bi imele "zdravilne učinke". Med drugim bodo organizirali tečaj joge in meditiranja.

Slovesnosti se je udeležil tudi Tom Sullivan. Pod streli je namreč umrl njegov sin, 27-letni Alex Sullivan. "V enem trenutku je moj sin gledal film, že v naslednjem je bil mrtev," je dejal Sullivan.

Med udeleženci je bila tudi Carlee Soto, ki je izgubila sestro v streljanju na šoli Sandy Hook. 27-letna učiteljica Victoria Soto je s svojim telesom zavarovala otroke v razredu in jih poskušala obvarovati pred najhujšim. "Vsaka situacija je drugačna. A vsi se spopadamo z enako bolečino v srcu in vsi si želimo sprememb na področju omejitve orožja," je dejala.

Holmes se je izrekel za nedolžnega.
Holmes se je izrekel za nedolžnega. FOTO: Reuters

Holmes se je za nedolžnega izrekel v vseh 18 točkah obtožnice, sklicuje pa se na duševno bolezen oziroma neprištevnost med streljanjem. Holmes je prišel v kinodvorano na premiero filma o Batmanu in oborožen do zob začel pobijati ljudi. Po streljanju se je policistom mirno predal in se jim predstavil kot "Joker".

Pokol je sprožil številne debate o omejitvi orožja v ZDA. Zagovorniki omejitve orožja bi omejili prosto prodajo nabojnikov z visoko kapaciteto, kakršne je uporabil tudi Holmes, ki je v le nekaj sekundah izstrelil na desetine nabojev po kinodvorani.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

E.Nigma
21. 07. 2013 02.44
+2
LovecNaKomuniste
20. 07. 2013 20.27
+2
Ta je pa mal večji terorist kot un ki je vbil samo 3 ljudi..... So nori ti Amerikanerji
M74R
20. 07. 2013 18.35
+5
take stvari mediji pogrevajo da delijo ljudi.... divide et impera
Entropy
20. 07. 2013 18.11
+9
Sandy Hook streljanje in ogorčene reakcije so prav tako na bazi strahu. Ti so bili zmanipulirani z Obamo in z mainstream mediji na čelu,da spodbudijo nerazumen odziv na dogodek, kateri ne predstavlja praktično nobene nevarnosti za ameriško ljudstvo. Kako to? Za začetek 116.000% več Američanov vsako leto umre v prometnih nesrečah,kot pa so bili ubiti pri streljanju v Sandy Hook šoli. Veliko bolj verjetno je,da vas ubije jelen na cesti,kot pa psihopatični množični morilec. In še veliko PREJ je verjetnost da vas ubije lasten zdravnik,kot pa pištola. Neverjetnih 784,000 Američanov je ubitih vsako leto od svojega zdravnika. Približno četrtina vseh Američanov je čustveno manipulirana z čaščenjem lažnega preroka: Barack Obame, enega največjih svetovnih množičnih morilcev otrok,kateri pravkar podpisuje še en neoborožen brezpilotni napad(DRONE)na nedolžne otroke v Libiji,Pakistanu,Afganistanu in kmalu Siriji in Iranu.Vi teh otrok ne vidite na televiziji in Obama ni potočil niti ene solze zanje.Oni so "NEVIDNI"otroci sveta katerih smrt ni važna ZDA medijem, ki praznujejo množično nasilje in smrtonosne vojne." To,je vse taktika PROBLEM-REAKCIJA-REŠITEV-da se razoroži Ameriško ljudstvo, ne morejo se spopasti z 300 milijoni razjarjenih oboroženih državljanov,ko bo poknilo zaradi situacije v kateri so vseh LAŽI in PREVAR...in vsak dan imajo manj pravic(policijska država ratuje/je že) Zakaj mislite,da Japonci niso kopensko napadli Amerike?Ker so vedli,da so skoraj vsi državljani oboroženi/prevelik zalogaj! Kar se tiče Jamesa Holmesa(MK ULTRA primer in ni edini..Wake up!!!)
Ramzess
20. 07. 2013 21.58
+1
Povezana primera, ta v kinu, in ta v Sandy Hook.
healer
20. 07. 2013 15.28
+16
Kakšana omejitev orožja kaj je z vami. Še več orožja, da se bodo lahko branili. Otrok bi moral ob rojstvu prejeti orožni list to je prava pot. Naboji bi se lahko prodajali na tržnici namesto solate ali pa kar na dom kot nekoč sladoled to bi bla varna država ne pa to, da orožje in naboje dobiš komaj v kakšnem frizerskem salonu. Aj mene kako gnila je tam družba !
myworld
20. 07. 2013 15.58
+6
healer
20. 07. 2013 16.42
+19
Drgač je bil zgornji komentar sarkazem ampak dobr ! Dve stvari so tukaj ne prva je ta, da mi je hudo k videm te obubožane ljudi druga pa ta, da so si na nek način za vse skupaj krivi sami morda se sliši neumno amapk kot posamezniki so mogoče majhni samo konc koncev kaj drugega sestavlja to debilno družbo kot skupina posameznikov. Na zgornjih slikah se prav vidi tisto \"help me god\", \"bless their souls\", \"make him suffer\" itd. najbolj to ameriško nizkotno razmišljanje opiše komedijant George Cariln legenda !