Golf

Grešnik Lance se intenzivno posveča golfu

San Diego, 22. 01. 2014 12.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji ameriški golfski as Lance Armstrong se je po kolesarski upokojitvi še bolj intenzivno začel posvečati golfu. Zadnje mesece je največ časa posvetil patanju, ki ga je tradicionalno stalo vrhunskega dosežka.

Lance Armstrong ne gre nikamor brez seta palic.
Lance Armstrong ne gre nikamor brez seta palic. FOTO: Reuters

Nekdanji kolesarski as Lance Armstrong je po suspenzu sklenil, da se bolj intenzivno posveti golfu, ki ga sicer igra že leta. Predvsem patanje je bila hiba, ki mu je pogosto pokvarila rezultat. V zadnjih mesecih je prav odločilnemu udarcu posvetil nekaj več časa in to se mu je obrestovalo. "Uspelo mi je ostati zbran v ključnih trenutkih in izboljšati HCP na 9," je v pogovoru za USA Today dejal upokojeni ameriški kolesar.

"Dolgo sem čakal dan, ko bom zrušil 80-ico, a tudi po slabi rundi vselej verjel, da mi bo uspelo. Nekega dne mi je uspelo odigrati 74 in od takrat naprej so bili rezultati le še slabši," dodala Armstrong, ki je tudi v najboljših kolesarskih letih pogosto prijel za palico. "Golf mi je pri vsemu kar počnem, v veliko pomoč. Palice imam povsod zraven.Poleg tega, da z igranjem ohranim kondicijo, si glavo vedno znova očistim negativnih misli. Za to ga ni boljšega od golfa," je zaključil grešnik, ki je na uspešni športni poti, s pomočjo prepovedanih poživil, zmagal na kar sedmih dirkah po Franciji.