Drugi športi

Hingisova se znova vrača na teniška igrišča

Zürich, 16. 07. 2013 21.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švicarska teniška igralka Martina Hingis, nekdanja številka ena svetovnega tenisa, se bo spet vrnila na igrišča, šest let po tem, ko je drugič končala kariero. Tokrat se bo vrnila med dvojicami, nastopila bo na turnirju v ameriškem Carlsbadu konec julija.

Martina Hingis (desno) bo zaigrala v konkurenci dvojic.
Martina Hingis (desno) bo zaigrala v konkurenci dvojic. FOTO: Reuters

Švicarka Martina Hingis je dobila pet turnirjev za grand slam med posameznicami in devet med dvojicami. Leta 1996 je postala tudi najmlajša zmagovalka velikih turnirjev, ko je v navezi s Heleno Sukovo dobila wimbledonsko tekmovanje dvojic pri rosnih 15 letih in devetih mesecih.

Hingisova je kariero prvič končala leta 2003 zaradi poškodb, se nato vrnila, a leta 2007, potem ko so v njenem vzorcu našli sledove metabolita kokaina, odločila lopar odložiti v kot. Takrat je zatrjevala, da ni kriva, vendar se zaradi prepovedanih sredstev ni pritožila. Mednarodna teniška zveza ji je izrekla dve leti prepovedi nastopanja.

V tretjem poskusu bo na igriščih nastopila s Slovakinjo Danielo Hantuchovo, ki je bila njena partnerka tudi leta 2007 ob zadnjem nastopu. "Veselim se, da se bom vrnila na igrišču, kjer sem leta 1997 in 1999 že zmagovala. Počutim se dobro, še vedno čutim tekmovalni izziv in prepričana sem, da bom uživala," je dejala 32-letna Švicarka.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klemenqwsqq
16. 07. 2013 23.21
+5
Če ne bi imela pri 22ih poškodovanih gležnjev (mislim da nekaj pri gležnjih) in dolgotrajnega zdravljenja bi bila najboljša tenisačica vseh časov! Ženski Federer hehe
Ata_Smrk
16. 07. 2013 23.11
+1
A kot weteranka al kva?