Naslovnica

IBM bo prevzel Informix Software

New York, 09. 05. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Največja svetovna družba za informacijsko tehnologijo in vodilni proizvajalec strežniških sistemov IBM je napovedal, da bo za milijardo ameriških dolarjev prevzel del korporacije Informix, in sicer podjetje Informix Software. S tem bo IBM močno izboljšal svoj konkurenčni položaj na trgu podatkovnih baz. Korporacija Informix pa se bo po opravljenem prevzemu preimenovala v Ascential Software, so sporočili z IBM Slovenija.

IBM namerava združiti operacije podatkovnih baz z obstoječo divizijo za upravljanje podatkov IBM Software, tržil pa jih bo tako preko svojih kot Informixovih prodajnih kanalov. IBM zagotavlja, da bo kljub prevzemu še dalje nadgrajeval Informixove izdelke in tako podpiral njihove uporabnike.

Podjetje Informix Software je sicer vodilni ponudnik sistemov za skladiščenje podatkov, poslovno inteligenco in transakcijske procese. Po vsem svetu ima več kot 100.000 uporabnikov, kupcem pa zagotavlja zmogljiv sistem podatkovnih baz, finančne, vladne, zdravstvene storitve, oglaševanje, telekomunikacije.