Naslovnica

Igrače za otroke prebežnikov

Ljubljana, 26. 02. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
© STA
Komentarji
0

Mirovni inštitut je otrokom prebežnic in prebežnikov v Centru za odstranjevanje tujcev ter Azilnem domu v Ljubljani predal 150 kartonskih škatel oblek, obutve, družabnih igric in pobarvank ter približno štiri tisoč plišastih igrač, je povedal sodelavec omenjenega inštituta Roman Kuhar.

Na akcijo Mirovnega inštituta zbiranja oblek in igrač za ilegalne prebežnike se je odzvalo izredno veliko ljudi, saj so paketi prišli prav iz vseh koncev Slovenije. Nekaj igrač in oblačil so domu predali danes, ostalo pa bodo Centru na Celovški dostavljali po potrebi.

Igrače in obleke so zbirali od 19. do 23. februarja, kot je poudaril Kuhar, pa so nad odzivom presenečeni, saj so pakete dobivali iz vseh koncev Slovenije, poleg tega pa zbrana količina oblek, obutve ter igrač presega trenutne potrebe. Zato jih bodo po njegovih besedah nekaj shranili in dostavljali v Center za odstranjevanje tujcev in Azilni dom po potrebi, saj je pretok družin z otroki velik. Zlasti pa so veseli, da se jim je uresničil osnovni namen akcije, da si bodo otroci kakšno igračo lahko tudi prilastili.