Slovenija

FOTO in VIDEO: Reke se počasi umirjajo

Ljubljana/Maribor/Novo mesto/Trbovlje, 24. 11. 2013 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
N.Š.K./B.G./STA
Komentarji
107

Meteorne vode in narasle reke so zalivale številne kleti, sprožilo se je več plazov, gasilci pa so iz vode rešili tri osebe. Najhuje je mimo, a voda bo iz poplavljenih območij odtekala počasi, pravijo na Arsu, kjer že opozarjajo na močan severni veter s sunki preko 100 km/h.

Še vedno velja opozorilo Agencije RS za okolje (Arso) pred naraslimi rekami. Oranžni hidroalarm je še razglašen za povodje reke Krke, katere pretok se je v spodnjem toku ustalil pri okoli 340 m3/s in se bo v noči na ponedeljek začel počasi zmanjševati. Velik pretok ima tudi reka Mura, a pravijo, da se ta v Avstriji, ok koder priteka, že zmanjšuje. Za ostali del vzhodne Slovenije je razglašen rumeni alarm.

Še vremensko opozorilo: Ponoči bo začel pihati okrepljen severni veter, ki bo najmočnejši v severni Sloveniji. Na Primorskem pa bo pihala zmerna do močna burja. Veter bo v sunkih lahko dosegal hitrost okoli 100 km/h. V sredo bo veter oslabel.

Reka Mura je ob 18. uri dosegla pretok 860 m3/s na vodomerni postaji Gornja Radgona in se razliva znotraj protipoplavnih nasipov. Predvidoma med 20 in 22 uro bo dosegla največji pretok okrog 900 m3/s, potem pa bo njen pretok pričel upadati. V Avstriji se pretoki Mure že počasi zmanjšujejo.

Pretoki Ljubljanice, Kolpe, Sotle, Dravinje, Rogatnice, Pesnice in Ledave upadajo, a so razlivanja ob nekaterih strugah še vedno prisotna.

Poplavljene površine ob reki Krki, na območju Ljubljanskega barja ter Notranjskega in Dolenjskega krasa se bodo ohranjale še v prihodnjih dneh, so še sporočili z Arso.

Jutri zjutraj bodo ponekod še možne rahle padavine, nato pa se bo po večini države zjasnilo. Pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem in Vipavskem tudi močna burja. V torek bo v zahodni Sloveniji povečini jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Še bo vetrovno. V sredo se nam obeta delno jasno in hladno vreme, podobno pa bo tudi v četrtek.

V Selnici ob Dravi plaz ogrozil hišo

V Velikem Boču v občini Selnica ob Dravi se je davi zaradi obilnega deževja utrgal plaz, ki je spolzel vse do novejše stanovanjske hiše. Gasilci so območje pokrili s plastično folijo, da ne bi prišlo do nadaljnjega zdrsa. Nevarnosti, da bi plaz zasul hišo, ni več, je dejal poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Slemen Robi Hadner.

Po njegovih besedah se je utrgalo okoli 700 kvadratnih metrov zemljine. Prizadeto območje so si ogledale občinske službe, s sanacijo plazu pa bodo začeli v ponedeljek. V sosednji hiši je zaradi narasle vode v bližnjem potoku poplavilo kletne prostore, pa tudi sicer se je na območju PGD Slemen minulo noč sprožilo več plazov, a ti niso ogrožali stanovanjskih hiš.

O novem plazu danes poročajo tudi iz Majšperka, kjer naj bi ta ogrožal stanovanjsko hišo.

V Mežiški dolini zaradi izrednih vremenskih razmer še vedno moten signal

Reka Krka poplavlja - 9
Reka Krka poplavlja - 9 FOTO: Luka Hančič

Bralec iz Mežiške doline nas je danes obvestil, da na tamkajšnjem območju že od včerajšnjega popoldneva ni signala za mobilne telefone. Slednje so nam potrdili na Si.mobilu in pojasnili, da sta včerajšnji sneg in led na Plešivcu poškodovala centralni povezovalni podatkovni vod za štiri bazne postaje na ožjem območju. "Posledično je na območju od včeraj ponoči moten signal. Si.mobilova terenska ekipa se že od zgodnjega jutra trudi odpraviti napako, žal pa je do lokacije še vedno izredno oteškočen dostop. Našim uporabnikom se opravičujemo in jim zagotavljamo, da delamo vse kar je v naši moči, da v najkrajšem času zagotovimo nemoteno delovanje naših storitev." so sporočili.

Za gasilci naporna noč. Ponoči reševali tri osebe

Na vzhodu in severovzhodu države je zalilo številne kleti, sprožili so se številni plazovi. V treh uspešnih akcijah so gasilci rešili tri osebe. V Štorah so iz narasle Voglajne rešili moškega, podobno akcijo so imeli v Šoštanju, kjer so iz potoka rešili poškodovanega moškega. V občini Makole pa so iz poplavljene hiše reševali domačina.

S Centra za obveščanje so sporočili, da je v občini Krško meteorna voda zalila garažo objekta. Vodo so s črpalko izčrpali domačini, zato pomoč gasilcev ni bila potrebna. So pa zato morali prostovoljni gasilci PGD Krško posredovati v Šolski ulici v Brestanici, kjer so iz kletnih prostorov Veterinarske postaje Brestanica izčrpali okoli 10 kubičnih metrov meteorne vode in preprečili nadaljnji vdor vode v kletne prostore in zaščitili sosednjo stanovanjsko hišo s protipoplavnimi vrečami pred vdorom meteorne vode.

Tako je poplavila reka Dravinja.
Tako je poplavila reka Dravinja. FOTO: Bralec Boštjan
Težave s podorom kamenja imajo tudi na Slovenskih železnicah. V soboto zvečer se je namreč na progo med Zagorjem in Trbovljami vsulo kamenje, zaradi česar je en tir zaprt. Sanacija naj bi bila zaključena še danes, do takrat pa vlaki vozijo po sosednjem tiru.

Na Celjskem je podtalnica zalila klet stanovanjske hiše v Sončni ulici v Ločici ob Savinji (občina Polzela). Posredovali so gasilci PGD Ločica ob Savinji in vodo izčrpali. Zaradi močnega deževja je meteorna voda ogrožala prostore rekreacijskega objekta na Lopati v Celju. Posredovali so gasilci PGD Lopata in objekt zavarovali. V Radečah je zaradi zamašenega prepusta meteorna voda poplavila cestišče in ogrožala stanovanjsko hišo, zato so posredovali gasilci PGD Radeče, ki so zavarovali območje ter postavili protipoplavne vreče.

V Belih vodah, občina Šoštanj, pa je nekaj pred 1. uro zjutraj krajan padel okoli 5 metrov globoko v potok in z zlomljeno nogo obležal v vodi. Posredovali so gasilci PGD Šoštanj-mesto, ki so ga našli močno podhlajenega ter mu nato nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Velenje in ga nesli do reševalnega vozila, s katerim je bil prepeljan v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Moški zdrsnil v Voglajno

Veliko težav štorskim gasilcem povzroča narasla reka Voglajna. Pri železniški postaji je v naraslo Voglajno zdrsnil moški. Na pomoč so mu priskočili gasilci PGD Štore in ga prepeljali v bolnišnico.

Gasilca PGD Štore, ki sta priskočila na pomoč moškemu, ki je zdrsnil v naraslo Voglajno.
Gasilca PGD Štore, ki sta priskočila na pomoč moškemu, ki je zdrsnil v naraslo Voglajno. FOTO: PGD Štore

V Šentjurju so gasilci včeraj zvečer izčrpali vodo iz prostorov stanovanjske hiše, na dveh lokacijah pa nudili pomoč pri dostavi in postavitvi protipoplavne zaščite.

V Kaplji vasi, občina Prebold, je reka Bolska prestopila bregove in preplavila cesto na relaciji Kaplja vas–Gomilsko. V Ojstriški vasi v občini Tabor je podtalna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ojstriška vas-Tabor so odvečno vodo izčrpali.

Na Trubarjevem nabrežju v Laškem so gasilci PGD Laško iz poplavljenega podvoza izvlekli osebno vozilo, ki je obstalo v vodi.

V občini Kozje pa je narasel potok Bistrica ogrožal stanovanjsko gospodarski objekt. Gasilci PGD Podsreda so s postavitvijo protipoplavnih vreč preprečili vdor vode v stanovanjsko hišo. V Križevcu v občini Zreče je meteorna voda zalila prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Stranice so odmašili odtok in izčrpali vodo.

Na Gomilskem v občini Braslovče je reka Bolska poplavila delavnico in stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Gomilsko ter postavili protipoplavno zaščito, prav tako pa so zaradi poplavljenega cestišča zaprli cesto na relaciji Šmatevž–Gomilsko.

Na območju Ljubljane se je v soboto popoldan ob vasi Selnik, občina Ig, sprožil plaz razmočene zemlje v bližini stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Golo in Ig, ki so kraj dogodka zavarovali in uredili odvodnjavanje meteornih voda.

Na Mariborskem so bili zelo zaposleni predvsem gasilci PGD Ruše. V ulici Pod Goroj so odmašili propust in sprostili vodo v potoku, ki je ogrožal kletne prostore stanovanjske hiše. V Škerbotovi ulici so izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše.

Nekaj čez polnočjo so v naselju Pečke v občini Makole gasilci zaradi narasle vode, ki je odnesla jez ribnika, iz poplavljene hiše reševali krajana.

V naselju Stanovsko, občina Poljčane, se je nekaj pred 22. uro zvečer sprožil plaz, ki je ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Poljčane so plaz v velikosti okoli 200 kvadratnih metrov pokrili s folijo. V naselju Pečke v občini Makole pa so gasilci PGD Makole zaradi narasle vode, ki je odnesla jez ribnika, reševali krajana iz poplavljene hiše.

V Ulici Na Gorco v občini Maribor so gasilci JZZPR in gasilci PGD Pekre izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše.

Reka Krka je prestopila bregove in povzročila kar nekaj težav v prometu.
Reka Krka je prestopila bregove in povzročila kar nekaj težav v prometu. FOTO: A.K.

Izpostava Novo mesto: V kraju Gorenja Brezovica, občina Šentjernej, je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šentjernej so izčrpali okoli 5 kubičnih metrov vode in očistili odtočno cev. V Soteski v občini Dolenjske Toplice je meteorna voda poplavila Tehniški muzej. Gasilci PGD Soteska so izčrpali vodo iz 25 kvadratnih metrov velikega prostora.

Poveljnik Civilne zaščite občine Kostanjevica na Krki Robert Zagorc je dejal, da je na tamkajšnjem območju zaradi narasle Krke za ves promet zaprta cesta Kostanjevica na Krki-Zameško. Sicer pa je na Dolenjskem že v prvem delu noči prenehalo deževati, tako da je v spodnjem toku Krke glavna nevarnost zaradi poplav mimo, je še dejal.

V nedeljo čez dan je pričakovano umirjanje pretokov večine manjših rek v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji. V naslednjih dneh se bodo še ohranjale ojezerjene površine kraških polj notranjskega in dolenjskega krasa, še opozarjajo na Arsu.

Zaradi poplavljenega cestišča in številnih plazov so zaprte tudi nekatere ceste po državi. Preverite, katere in kje.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (107)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aghr
24. 11. 2013 18.40
+17
Sonce pride že jutri. Tega dežja imamo vsi vsaj po malem zadosti.
ansev88
24. 11. 2013 20.55
+8
Obuj si pisane škornje in pojdi skakat po lužah. Življenje ni samo dež in sonce, ampak mavrica.
BananaPoslanec
24. 11. 2013 18.17
+8
Še policaji bi lahk pomagali ne da glumijo neke šerife....če hočejo večjo plačo se naj izkažejo al pa naj obmolknejo...Ko je protest znajo narod tepst s pendereki in škropit s solzilcem ko pa je sila pa nebi pomagali...Takih ljudi se ne splača financirat z državne blagajne...Isto ne vojske...Nobene koristi...
BananaPoslanec
24. 11. 2013 18.18
+17
v avstriji so policaji zamazani in blatni do ušes...gasilci in policaji skup pomagajo...Naši pa so preveč fini zgleda...
Muscular
24. 11. 2013 17.09
+10
No ,ko ste tako vsak po svoje pametni zakaj pa jim ne grete tudi vi pomagat .Namesto ,da tukaj čepite bi lahk že ljudem pomagali ,da jih ne bi še bolj zalilo :)
dr.dare
24. 11. 2013 13.55
+41
Kwa pa kaj vojaki pomembnega počenjo da ne morejo pomagat?
urshyka666
24. 11. 2013 14.02
+36
Kot sem ze vceraj pisala...vojska se odzove le ce zanjo zaprosi poveljnik civilne zascite. Do takrat lahko le nemocno opazuje iz vojasnice. Ko dobijo ukaz/povelje, pa gredo lahko v akcijo. Na lastno pest ne morejo nic kvecjemu sankcije kasirajo. Zakaj je temu tako? Ker to je eno redkih podrocij, kjer se dosledno uposteva zakonik in hiearhija poveljevanja:)takp da v tem primeru je vojska nedolzna.
Tinka20
24. 11. 2013 14.06
+6
sj enim ne morš nč dopovedat,..majo premal sivih celic !;))
Tinka20
24. 11. 2013 14.07
-19
kao moški, najbolj pametna bitja..pa mislm da je glih kontra..njim kej dopovedat, huj k da bi steni govoru!
dr.dare
24. 11. 2013 14.08
+2
mene ne zanima kdo mora kaj narediti da kdo kaj naredi potem... mene zanima samo zakaj imamo tok tisoč vojakov ki vlečejo plače in nič ne delajo!!! niti takrat ko je narod ki jih plačuje ogrožen!!!
Tinka20
24. 11. 2013 14.16
+4
za to niso krivi vojaki ampak njihovi nadrejeni, tko da ne rabiš zdej vojake blatit! in sploh ne veš kaj delajo, tko da se ne vžigej
dr.dare
24. 11. 2013 14.20
+2
mene ne zanima kdo je kriv........ in kot sem napisal... naredili niso nič! delali so gasilci itd... vojaki ne... saj bo... še ene par svečk boš upihnila pa bo...
Tinka20
24. 11. 2013 14.22
+2
oprost ampak tako negativno mnenje me tuk razkur..k videm da so ljudje tko narjen da bi sam še blatil vse po vrst..namest da bi kdo kdaj kej pohvalu..samo negativno razmišlanje non stop! očitno je, da nas mediji delajo depresivne, ker nikol ne bodo nč napisal kar bi blo pohvalno, pozitivno..
dr.dare
24. 11. 2013 14.25
+4
Ja kako pa naj vojake hvalimo če na toplem sedijo medtem ko gasilci zunaj pomagajo in rešujejo ljudi in njihovo premoženje!
Tinka20
24. 11. 2013 14.28
+7
najbolj da se ubuješ v škornje, pa jim greš ti pomagat;) vojakom se trenutno ne da..nedelja pa to
dr.dare
24. 11. 2013 14.33
-5
Brez skrbi da pomagam a me bolj notri potrebujejo kot zunaj! Delam - za razliko od vojakov ki doma televizijo gledajo...
urshyka666
24. 11. 2013 14.37
+9
dr. dare: ja itk da niso nič naredili, če v vojašnico niso dobili ukaza za akcijo s strani poveljnika CZ. sami na lastno pest ne morejo nič. Edinole če gredo v civilu, pa še tam znajo met probleme....V uniformi in pod grbom ne smejo pa niti pisnit.. kaj tebe briga? za začetek se pobrigej pa malo preštudirej in ne zaletuj se ihtavo v neki, kar te žuli.... naj te briga raje zakaj poveljnik pazi, poveljnik CIVILNE ZAŠČITE ni zaprosil za pomoč....to naj te briga, ne zakaj oni ne smejo it ven iz vojašnice. Če že vsi delajo kakor se jim zljubi, v vojski veljajo pravila in hiearhija poveljevanja, tudi če smešna. Veljajo pa...pa si lohka ti še 100x siten in jezen...:)
dr.dare
24. 11. 2013 14.38
-6
urshyka666
24. 11. 2013 14.42
+8
ker ne smejo:) to si pa spregledal :) gasilci niso državna služba...so večinoma PGD-ji....se pravi prostovoljci, ki delajo za lastno veselje in s svojo požrtvovalnostjo. Sam vojak, ki je v enoti in brez nekega poveljniškega čina pa žal, lahko le nemo opazuje...tudi če njega odnaša, ne sme niti pisnit, če ni dovoljeno in odrejeno, da lahko ......
dr.dare
24. 11. 2013 14.46
+0
To ne spremeni dejstva da ne naredijo nič!!! Gasilci se pa ubijajo na terenu!! To so dejstva ki štejejo.
urshyka666
24. 11. 2013 14.50
+4
ok, da vidim, kk si ti to predstavljaš, da poteka? mislim, ti samo vidiš, tisto, kar želiš videt in to je, da nič niso naredili :) ne vprašaš se zakaj je temu tako. Veliko družinam vojakov je tut poplavilo...pa misliš, da so šli lahko domov reševat imetje? NE :) ni vse črnobelo.... in še enkrat: če poveljnik CZ (kar ni isto kot poveljnik voda v OS) ne zahteva/zaprosi za pomoč, lahko vojska le gleda.....in ne dela po tvoje, nič, ker ne sme :)
dr.dare
24. 11. 2013 14.56
-7
jaz vidim tisto kar želim videt? ne bo držalo!!! Jaz želim videt kako vojaki pomagajo! Samo tega ne vidim ker doma sedijo!!!
SithLord.
24. 11. 2013 15.23
+7
Mislim, da bi se vojska pomagala če bi dobili tako povelje...saj vi tudi nebi ravnali v nasprotju kar vam šef pove s službi.
dr.dare
24. 11. 2013 15.29
-6
urshyka666
24. 11. 2013 15.37
+5
dr. dare, ti si res ne pustiš dopovedati. Da ja, dokler šefi ne rečejo ja, (ker jim je tako še en šef višje (poveljnik cz dolenske, štajerske...), rekel ja) potem ne morejo nič .....in ne smejo pomagat :)
dr.dare
24. 11. 2013 15.46
-7
urshyka666
24. 11. 2013 15.56
+5
dr.dare
24. 11. 2013 16.04
-5
Res? Vojaki imajo pogodbo v kateri piše da ne smejo pomagat ljudem?
vanja111
24. 11. 2013 16.34
+3
nuris
24. 11. 2013 16.48
+7
dr.dare, dokler iz štaba civilne zaščite ne dobijo ukaza ne smejo it vn v svojem rednem delavnem času v uniformah, če se komu kaj zgodi izven delavnega časa reskira možnost poškodb poslednično bolniška in še brez opreme kako bo komu pomagov? Gasilci imajo opremo in so usposobljeni...Vojaki se ne morejo kar sami organizirat v vojašnicah in it vn na teren ker je to kršenje pravil službe...In še to, če si pameten pojdi ti pomagat, ker lih tako lahko pomagaš izven delavnega časa kot vojak, namesto da tu sediš za računalnikom, in prosim te nehej že pluvat čez vojake, če niso oni nič krivi, ko bodo dobili ukaz bodo z največjim veseljem šli vn na teren med ljudi ker tja sodijo...in nehi bit tako ozkogleden...
odpisan2x
24. 11. 2013 17.10
+1
a na proslave kolaboracije pa lahko hodjo brez ukaza
dr.dare
24. 11. 2013 17.16
-5
mene ne zanima kdo mora kaj narediti da kdo kaj naredi potem... mene zanima samo zakaj imamo tok tisoč vojakov ki vlečejo plače in nič ne delajo!!! niti takrat ko je narod ki jih plačuje ogrožen!!!
urshyka666
24. 11. 2013 17.25
+5
mislim, da teb ni pomoči...tebe ne zanima to, te ne zanima ono...ko mali otrok si (se oproščam vsem otrokom, ker sem jih sedaj užalila). Mogoče bi moral samo še ene 2x ali 3x prebrati moje poste in od nurisa...počasi in smiselno...:) saj bo...počasi :) do takrat pa kramp, vedro in lopata ter čimprej pomagat. Ker si dejansko še slabši kakor vojaki...ti lahko greš, ker ti nič ne preprečuje :) sam še vedno mislim, da malce provociraš z vsemi komentarji, ki jih pišeš:)
mauimaui
24. 11. 2013 17.48
+5
A če bi parlament napadli bi vojska tut čakala na ukaz civilne zaščite?
PPN
24. 11. 2013 17.48
+5
Ce poklicemo vojake bo drago. Gasilci delamo za malico.
dr.dare
24. 11. 2013 17.48
+1
Ti bom poenostavil... Ali so ta vikend ko je bilo ogroženo marsikje življenje in premoženje Slovencev pomagali vojaki? DA ali NE?
nuris
24. 11. 2013 17.55
+0
NE...in upam da tako tudi ostane...ne zaslužiš si pomoči vojakov ;)
dr.dare
24. 11. 2013 18.51
-1
upornik22
24. 11. 2013 18.57
+2
vojsko ne rabimo in pika.,,,,,, jst sem takoj za če kdo izbira podpise za ukinitev vojske............
dr.dare
25. 11. 2013 06.24
1xy
24. 11. 2013 13.28
+7
kaj vi se norčujete FOP TV????........
graf
24. 11. 2013 12.56
+18
"Pomurci, pozor! Reki Mura in Ledava se razlivata" ...no zlo lepo od vas da ste jih opozoril ker tega verjetno še niso sami opazili !
Tinka20
24. 11. 2013 14.26
+1
a mislš da so zato napisal da bodo krajani vedel kaj se pri njih dogaja, al zato da bodo tut drugi državljani vedel kaj se drugje po državi dogaja?! katastrofa
blackwizard
24. 11. 2013 12.46
+10
kje ledava poplavlja, sem doma vstran od ledave 500m pa nič ne vidim
GospodovPastir
24. 11. 2013 12.29
+36
Vsako leto vas ob istem casu "presenetijo" poplave, Novembra ko je dosti padavin. In kaj ste storili, da bi naslednje leto to preprecili, popolnoma nic. Ves denar ki ga imate, ga pod nazivom "slaba posojila" podarjate svojim politicnim veljakom in njihovim garaznim prijateljem. Z vsemi svojimi "strokovnjaki" upate, da se bo stvar sama popravila. Vendar se ne bo, saj se se nikoli ni. Lepo se zahvalite gasilcem in jim recite:"Se vidimo naslednje leto."
skodelica kave
24. 11. 2013 12.18
+12
*Prekmurci in Prleki ne Pomurci
goko
24. 11. 2013 12.44
-5
vidim da ti je geografija španska vas, če se gre za področje ob Muri, se imenuje Pomurje....Jelka Pšajd o pojmu Pomurje pravi, da je to območje v severo-vzhodni Sloveniji ob Muri in njenih pritokih. Levi pritok je povodje Kučnice in Ledave, na desnem bregu pa pritok Ščavnica, ki se zlije z Muro pod Razkrižjem.
kraut
24. 11. 2013 12.00
+16
Bravo piscu naslova članka! Pomurci Pozor! Pomurci bodo šli na 24 ur prebrat članek da bodo videli da jim pred hišo poplavlja? Redke prispevke imate da se človeku nebi bilo potrebno ob branju zraven držati za glavo
kriminatelc
24. 11. 2013 11.40
+22
Spoštovani, Povodje je površina, iz katere reke odtekajo v enako morje. Tako da, "povodje reke Krke" ne bo ravno prav. Beseda porečje bi bila bolj ustrezna. Malo več strokovnosti ne bi bilo odveč...
Hugh_Mungus
24. 11. 2013 12.37
-2
kure bedne
24. 11. 2013 11.38
+55
Vsa čast Upravi za zaščito in reševanje, še posebej gasilcem. Vlada naj se pa sramuje. Sebi dvigujejo plače in financirajo svoja podjetja ,za gasilce, ki dobesedno rešujejo vse kar je možno pa jim oklestijo proračun. Še sreča, da smo v Sloveniji lahko ponosni na nekaj ljudi in to so gasilci.
-20
In sedaj vsi v cerkve molit! hehehehhehehe
-11
JEBEM_STARE_KOMUN_JARE
24. 11. 2013 11.39
-11
GospodovPastir
24. 11. 2013 11.12
+100
Gasilci pomagajo, vojska nima casa, ker brani naso juzno mejo z Afganistanom.
Draža
24. 11. 2013 11.01
+42
Bravo gasilci,čestitke
Kwaj
24. 11. 2013 10.51
+63
Vsa čast gasilcem..........edino njim dam vsako leto prispevek!!
GospodovPastir
24. 11. 2013 10.45
-62
Kaksne poplave, bog vas je kaznoval, ker premalo denarja nosite v cerkev in imate namen obdavcite cerkvene gozdove. Pozivam vlado naj spremeni svoje mnenje in nas obvaruje pred vsemogocim.
Mr.Pacman
24. 11. 2013 10.34
-18
gostišče loka si zasluž to ker imajo cenovno neugodno in porcionalno slabo ponudbo za študente :)
Luna Mesec 1
24. 11. 2013 11.26
+14
tega si ne zasluži nihče, ti študentek pa pazi da te ne zalije lastna žlehtnoba
Mr.Pacman
24. 11. 2013 15.20
-1
hehe jah njih bo zalilu k so žleht do študentov...drgač so pa poplave opravičene glede na to kako ravnamo z naravo in tega bo čezdalje več...peace
dr.dare
24. 11. 2013 10.32
+14
Kaj vojska je že pobrisala prah po kasarnah?