Pop in

Izvoljena miss Slovenije 2002

Ljubljana, 15. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na 11. izboru za Miss Slovenije 2002, ki je potekal v Cankarjevem domu, je naslov najlepše Slovenke osvojila 21-letna Nataša Krajnc iz Celja. Podelili so ji še naslov Miss Ona 2002.

Miss Slovenije 2002 je Nataša Krajnc
Miss Slovenije 2002 je Nataša Krajnc FOTO: POP TV

Mesto prve spremljevalke miss Slovenije je osvojila Tina Vajzovič, druga spremljevalka pa je postala Patricija Žalar. Žirija je za miss fotogeničnosti izbrala Petro Ferk, Tina Vajzovič pa je bila izbrana tudi za miss interneta 2002. Zmagovalka bo v začetku novembra odpotovala v Nigerijo, kjer bo na novem stadionu Abuja najverjetneje potekal letošnji izbor najlepše na svetu.

Pred sklepnim dejanjem v Cankarjevem domu so morala dekleta opraviti razgovor z žirijo, nato pa so se v različnih oblačilih pred žirijo in gledalci predstavila v štirih izhodih.

Na prireditvi je nastopila tudi lanska miss Slovenije Rebeka Dremelj, ki bo svojo novo zgoščenko promovirala z naslovno skladbo. Sicer so na prireditvi nastopile tudi skupine Bepop, Kingston, Sestre, Čuki, Power dancers in Game over ter Natalija Verboten, Severina, Sebastian, Davor Radolfi in Ritmo loco.

Lepotne izbore za Miss sveta spremlja tudi vrsta humanitarnih akcij, ki so namenjene predvsem lačnim in bolnim otrokom po svetu. Tudi v Sloveniji so pripravili celo vrsto dobrodelnih aktivnosti. Za dobro organizacijo in humanitarno dejavnost so slovenski organizatorji prejeli mednarodno priznanje "Beauty with a purpose award". Kot so zagotovili, bodo tudi letos pripravili precej tovrstnih akcij z naslovom "Dobrota je lepota". Glavno akcijo pa predstavlja sodelovanje z mednarodnim skladom "International trust fund", ki zbira sredstva za deminiranje in rehabilitacijo žrtev min.

Poleg izbora za Miss Slovenije 2002 je potekal tudi izbor bralcev revije Ona za Miss Ona, naslov je prejela Nataša Krajnc. S pomočjo izbora, ki je potekal prek interneta, so Tini Vajzovič podelili naziv Miss Interneta, za Miss fotogeničnosti pa so slovenski fotografi izbrali Petro Ferk.

Letošnji izbor najlepše zemljanke, ki ga že 52. leto organizira Miss World corporation, bo potekal 30. novembra na novem stadionu Abuja v Nigeriji. Vendar pa se v zvezi z organizacijo tekmovanja pojavljajo nekatere težave, saj so nedavno na smrt s kamenjanjem zaradi prešuštva obsodili neko mater. Sicer bo gostiteljica prireditve domačinka, trenutna Miss sveta Agbani Darego, ki je ena najpopularnejših osebnosti v zgodovini Nigerije. Organizatorji pričakujejo, da se bodo prireditve udeležile predstavnice iz 110 držav. Največji spektakel lepote naj bi si prek malih ekranov - pravice za prenose je rezerviralo že več kot 140 televizijskih hiš - ogledalo 2,5 milijarde gledalcev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3