Naslovnica

Julijska gostovanja SMG

Ljubljana, 03. 07. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

<slika_1>Po daljši junijski turneji po Čilu in Paragvaju s predstavo Kdo se boji Tennesseeja Williamsa? v režiji Matjaža Pograjca Slovensko mladinsko gledališče (SMG) julija pripravlja še nekaj pomembnih gostovanj, in sicer na festivalu Mesto teater v črnogorski Budvi, na Primorskem poletnem festivalu v Kopru, na Mittelfestu v Čedadu in na festivalu Splitsko poletje.

Na Vilharjevi tačas potekajo intenzivne vaje za predstavo Tri sestre. Režiser Tomi Janežič se je namreč po izrednem uspehu Utve pred dvema letoma še enkrat odločil za besedilo Čehova in tokrat izbral avtorjevo najbolj znano dramo, Tri sestre. Projekt bo doživel premiero 14. julija na Primorskem poletnem festivalu v Kopru, pred tem pa se bo preskusil pred črnogorskim občinstvom, ki ga bo imelo priložnost videti 9. julija v okviru festivala Mesto teater (Grad teatar) v Budvi. Tri sestre utegnejo postaviti svojevrsten rekord - največje število gostovanj v prvih nekaj tednih življenja predstave, saj bodo že štirinajst dni po premieri še enkrat odpotovale čez mejo: 28. in 29. julija jih bo SMG dvakrat odigralo v Splitu, kjer je na festivalu Splitsko poletje že tradicionalen gost. V Ljubljani bo predstavo prvič mogoče videti septembra.

Festival Mittelfest v Čedadu bo letos posvetil posebno pozornost prav Slovenskemu mladinskemu gledališču. Tako bo med 22. in 25. julijem SMG v Čedadu odigralo kar tri predstave: Die Traumdeutung Sigmunda Freuda v režiji Matjaža Bergerja, Nalogo Heinerja Muellerja v režiji Eduarda Milerja in Shakespeare-Rozmanov Sen kresne noči v režiji Vita Tauferja. Ob tem se bo predstavilo še z minidramo Kons - Plesalec v ječi, ki jo z igralci Ivanom Peterneljem, Romano Šalehar in Alenko Avbar pripravlja režiser Matjaž Berger, ter produkcijo stalnega igralskega sodelavca SMG, Ravila Sultanova z naslovom Bicicletto Buffetto.