Pop in

Karmen Stavec potuje v Rigo

Ljubljana, 16. 02. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
B.M./U.P./STA
Komentarji
0

Na EMI 2003 je zmagala Karmen Stavec s pesmijo <em>Lep poletni dan</em> in bo tako na Evroviziji 24. maja v Latviji zastopala Slovenijo. V finalu je zanjo po telefonu glasovalo največ gledalcev in poslušalcev, vendar pa se je pri glasovanju zgodil tudi manjši spodrsljaj.

"Jaz sem več kot srečna. Vedno sem sanjala o tem trenutku," je po zmagi za 24ur povedala Karmen Stavec. "Upam, da vas v Rigi ne bom razočarala. Dala bom vse od sebe."

Karmen Stavec v četrtem poskusu potuje na Evrovizijo (Foto: POPTV)
Karmen Stavec v četrtem poskusu potuje na Evrovizijo (Foto: POPTV) FOTO: POP TV

Za Karmen Stavec je v finalnem glasovanju po telefonu glasovalo največ gledalcev in poslušalcev, zbrala je kar 26714 telefonskih glasov. Drugo mesto je osvojila Nuša Derenda s pesmijo Prvič in zadnjič, tretja pa Alenka Godec s pesmijo Poglej me v oči. Največ glasov samo na podlagi telefonskega glasovanja gledalcev pa je dobila skupina Bepop.

Za nekatere moralna zmagovalka: Alenka Godec
Za nekatere moralna zmagovalka: Alenka Godec FOTO: POP TV

"Mislim, da je Alenka Godec edina zaslužna, da bi šla v Latvijo," je po prireditvi povedala Pika Božič. Aleš Klinar je napisal glasbo za pesmi, ki sta ju odpeli Pika Božič in Alenka Godec. "Obe skladbi sta bili za mene zmagovalki. Sicer pa ni vse v tekmi," je komentiral Klinar.

Spodrsljaj najverjetneje ni vplival na končni rezultat

Voditeljica Miša Molk je v napovedi za telefonsko glasovanje za tri favoritke napačno povedala zadnji dve številki Alenkine skladbe, kar je zavedlo predvsem radijske poslušalce. "Rekla sem 33, namesto 30, vendar smo potem med skladbo Marie N objavili še enkrat vse tri. Dvomim, da bi se ti glasovi karkoli spremenili," je povedala Miša Molk. Čeprav je Karmen Stavec s svojo skladbo zbrala kar 26714 telefonskih glasov, kar je več, kot sta skupaj zbrali skladbi Nuše in Alenke, majhen spodrsljaj voditeljice najverjetneje ni spremenil izida glasovanja.

Bepop je v prvem krogu s telefonskim glasovanjem dobil največ glasov poslušalcev
Bepop je v prvem krogu s telefonskim glasovanjem dobil največ glasov poslušalcev FOTO: POP TV

Na prireditvi, ki prvič ni potekala v televizijski hiši, ampak v hali Gospodarskega razstavišča, se je sicer predstavilo 16 pesmi. Poleg Karmen, Nuše in Alenke so nastopili še Jadranka Juras (Sedmi čut), Ana Dežman (Mlado srce), Folkrola & Nina (Ujemi me), Bepop (Ne sekiraj se), Andraž Hribar (Letim naprej), Alya (Exploziv (no)), Marijan Novina (Vse enkrat mine), Pika Božič (Ne bom čakala te), Platin (Sto in ena zgodba), Jasmina Cafnik (Ti sploh ne razumeš), Domen Kumer (Tvoje ime), Polona (Ujel si se), Tulio Furlanič in Alenka Pinterič s pesmijo Zlata šestdeseta.

Slovenija bo na izboru popevke Evrovizije 2003 nastopila kot zadnja, 26. država. Eurosong 2003 bo 24. maja v glavnem mestu Latvije, v Rigi.

Letos v zakulisju ni bilo pretepa

Trio Sestre je na lanskem izboru poskrbel za škandal
Trio Sestre je na lanskem izboru poskrbel za škandal FOTO: Reuters

Lanski izbor slovenske pesmi za Evrovizijo so zaznamovali številni škandali. Najprej se je zataknilo pri preštevanju telefonskih glasov, temu je sledil pretep za odrom, zmaga transvestitskih Sester pa je odmevala celo v Svetu Evrope. Po zmagi Sester sta se v zakulisju stepla Magnifico in Patrik Greblo. Favoritka gledalcev je bila namreč Karmen Stavec, Sestre pa so prepričale obe žiriji.

Kot se je kasneje izkazalo, je telefonsko glasovanje trajalo predolgo, saj se je začelo 3 in pol minute prezgodaj. Sistem se je nato zaradi preveč klicev preobremenil in podrl. Na koncu so telefonsko glasovanje razveljavili. Tako je skoraj 92 tisoč gledalcev za svoje favorite zaman klicalo, plačali pa so vseeno več kot 2 milijona tolarjev.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9