Zimski športi

Katja Višnar šesta v Drammnu

Drammen, 05. 03. 2014 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Norveška smučarska tekačica Maiken Caspersen Falla je zmagovalka sprinta v klasični tehniki za svetovni pokal v norveškem Drammnu. Druga je bila Marit Bjoergen, tretje mesto je zasedla Švedinja Stina Nilsson. Najboljša Slovenka je bila Katja Višnar, uvrstila se je na šesto mesto.

Katja Višnar
Katja Višnar FOTO: Reuters

Katja Višnar je bila po kvalifikacijah tretja, pravi podvig ji je uspel v polfinalu, v katerem se je že na začetku zapletla z Norvežanko Kathrine Rolsted Halsem, že močno zaostala, a na koncu vseeno v skupini zasedla tretje mesto in se po času uvrstila v finale. Tam pa ji je povsem zmanjkalo moči, tako da je bila zadnja. Vesna Fabjan je zasedla 28., Alenka Čebašek 29., Barbara Jezeršek pa 44. mesto.

"V polfinalu sem šla do konca, saj sem si finala zares želela. V polfinalu sem že videla, da mi smuči malo slabše primejo, nisem imela dobrega občutka. V finalu kljub dodelavi maže oprijem ni bil nič boljši, imela sem tudi slabši položaj na startu, naredila se je luknja. Zadovoljna sem, da sem v polfinalu stisnila do konca, ujela vodilni in se uvrstila v finale. Lahko bi bilo po zapletu še slabše in bi ostala brez finala,"
je povedala Višnarjeva.

Tudi pri moških sta prvi dve mesti zasedla domačina, najhitrejši je bil Ola Vigen Hattestad pred Paalom Golbergom, tretji je bil Italijan Maicol Rastelli.

Izidi:
1. Ola Vigen Hattestad (NOR) 2:47,08
2. Paal Golberg (Nor) +0,07
3. Maicol Rastelli (Ita) 1,99
4. Anton Gafarow (RUS) 7,97
5. Emil Jönsson (Šve) 15,68
6. Matias Strandvall (Fin) 1:01,38.

- ženske:
1. Maiken Caspersen Falla (NOR) 3:06,82
2. Marit Björgen (Nor) 0,28
3. Stina Nilsson (Šve) 1,50
4. Ingvild Flugstad Östberg (Nor) 2,19
5. Krista Lähteenmäki (Fin) 3,06
6. Katja Višnar (Slo) 15,79
...
28. Vesna Fabjan (Slo)
29. Alenka Čebašek (Slo)
44. Barbara Jezeršek (Slo)

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.