Naslovnica

Lanski dobiček Rogaške Crystal ostaja nerazporejen

Rogaška Slatina, 07. 12. 2000 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Delničarji Rogaške Crystal so na današnji skupščini, na kateri je bilo zastopanega 73,2 odstotka kapitala, med drugim sklenili, da lanski dobiček v višini 303 milijone tolarjev ostane nerazporejen. V petčlanski nadzorni svet pa so z začetkom mandata 28. decembra imenovali Jožefa Bedenika, Antona Josta, Špelo Sedminek, Roberta Rudolfa in Janeza Siterja, je za STA povedal Albin Šrimpf, direktor družbe pooblaščenke Rogaška Crystal, ki je bila ustanovljena pred dvema letoma.

Steklarna Rogaška je v letošnjih prvih desetih mesecih ustvarila 474 milijonov tolarjev čistega dobička, kar je za 11 odstotkov več kot v enakem obdobju lani ter za 33 odstotkov nad pričakovanim. Rogaški steklarji so v omenjenem obdobju povečali tudi čiste prihodke od prodaje, in sicer za 26 odstotkov na 7,3 milijarde tolarjev. Kot je še povedal direktor Steklarne Rogaška Davorin Škrinjarič, je steklarna od začetka leta do konca oktobra povečala število zaposlenih za 18 odstotkov, tako da trenutno zaposluje 1562 delavcev.

Škrinjarič je še pojasnil, da so rogaški steklarji, ki največji del proizvodnje prodajo na tujih trgih, predvsem pa v ZDA, do konca oktobra z izvozom svojih izdelkov zaslužili 6,7 milijarde tolarjev, kar pomeni 28-odstotno rast glede na lansko primerjalno obdobje.

Letošnje desetmesečno poslovanje je zaznamovala živahna naložbena dejavnost, saj so steklarji v modernizacijo proizvodnje že vložili približno 671 milijonov tolarjev, do konca leta pa načrtujejo še naložbe v višini 260 milijonov tolarjev. Steklarna Rogaška, ki je lastnica enega od rogaških hotelov, je letos na Hrvaškem odprla hčerinsko podjetje Kristal Samobor, pred dnevi v sklopu tega podjetja pa tudi obnovljeno prodajalno.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni