Slovenija

'Izbrali smo najboljše'

Ljubljana, 20. 08. 2008 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svet LDS je potrdil strankino kandidatno listo za parlamentarne volitve. Lista združuje "mladostno vihravost in izkušnje starejših".

Svet LDS je danes potrdil strankino kandidatno listo za parlamentarne volitve. Kot je dejala predsednica stranke Katarina Kresal, verjamejo, da lahko s to listo na volitvah dosežejo odličen rezultat. Strankina volilna konvencija pa bo 29. avgusta v Cankarjevem domu.

Svet LDS
Svet LDS FOTO: Dare Čekeliš

Kot je po seji sveta povedala Kresalova, so listo intenzivno sestavljali zadnjega pol leta, in sicer od "spodaj navzgor". "Tokrat smo povprašali kolege po lokalnih odborih, kakšno je njihovo mnenje, kdo so tisti ljudje, ki bodo najbolj reprezentativni za njihova okolja. In izbrali smo res najboljše," je poudarila.

Po njenih besedah je lista dobra, ker združuje "mladostno vihravost in izkušnje starejših", ker so na njej ljudje, "ki imajo veliko povedati iz politike, in drugi, ki imajo veliko povedati iz svojega posla". Na listi je po njenih besedah 13 doktorjev znanosti, med njimi tudi en akademik, Jože Pirjevec.

Svet LDS
Svet LDS FOTO: Dare Čekeliš

Kot je še povedala, kandidira deset sedanjih poslancev, le eden, Geza Džuban, se za vnovično kandidaturo ni odločil in odhaja v pokoj. Na listi je osem županov. Ob navedbi, da je na njej 31 odstotkov žensk, pa Kresalova ugotavlja, da tudi to, da je vodenje stranke prevzela ženska, vpliva na večji pristop žensk.

Na vprašanje o pričakovanjih glede volilnega rezultata Kresalova odgovarja, da so se s kolegi na levi sredini, SD in Zares, odločili, da morajo doseči 51 odstotkov, da bodo lahko sestavljali novo koalicijo in postavili nove standarde vodenja Slovenije. "Naša želja pa je, da bi čim večji kos teh 51 odstotkov zapolnila LDS."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

politik70
27. 08. 2008 11.48
DR.Exim-oblečeni gojitelj jagod in mučitelj rdečih polžev (operater in izkoriščevalec delovcev -sužnjev) Me zanima kako boš po volitvah komentiral bežanje SDS ministrov ko bojo lovili fotelje.... Nekaj jih je že užaljeno zapustilo barko nekaj jih pa Grasupeljčan prav nakratko drži in je samo še vprašanje časa kdaj mu bojo všli....
exim@t-2.net
27. 08. 2008 10.29
Zadnjič komentiram, ker ne morem mimo te LDSovske majhnosti. Samo vprašanje: kaj pa na to "najboljšo fantastiko" pravijo vaši prebežniki v SD, ki tudi trdijo, da so najboljši? Zmen'te se že enkrat za vselej, no!