Slovenija

'Strpnost se je precej zmanjšala'

Ljubljana, 14. 09. 2008 17.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednica LDS Katarina Kresal je članicam islamskega združenja ZemZem predstavila svojo knjigo Leto v politiki. Po njenem mnenju se je v zadnjih letih strpnost ljudi precej zmanjšala.

Katarina Kresal
Katarina Kresal FOTO: LDS

Katarina Kresal je prepričana, da je politika tista, ki na dolgi rok kroji družbeno dogajanje. "Način vodenja države v zadnjih letih je privedel do tega, da vedno manj sprejemamo razlike, namesto da bi gradili prihodnost na njih," pravi predsednica LDS.

Politika, ki ne spoštuje razlik in svobode posameznika, po njeno ne more prispevati k temu, da bi bila družba bolj strpna. "To nas kot družbo ustavlja in zmanjšuje možnosti za še hitrejši razvoj," meni Kresalova.

Pojasnila je, da se je s članicami združenja ZemZem pogovarjala o vprašanjih prihodnosti in sedanjosti ter o tem, kaj ženske lahko storijo v politiki.

Tajnica ženskega združenja ZemZem Ela Porić je za STA povedala, da so Kresalovo na srečanje povabile zaradi njene ambicioznosti in drznosti. Po njenem prepričanju lahko ženske še veliko naredijo v politiki.

Namesto da bi gradili na razlikah, postajamo vedno bolj ozkogledi. Katarina Kresal

Z aktivnostmi združenja po besedah Porićeve predstavljajo bošnjaško kulturo in tradicijo ter bosansko tradicionalno hrano. Njihov največji projekt je festival bosanske hrane.

Združenje skrbi tudi za štipendiranje otrok iz Srebrenice, ki so ostali brez staršev. "Prav zdaj je ena štipendistka že diplomirala," je pojasnila Porićeva.

Predvsem pa po njenih besedah poskušajo z aktivnostmi podreti ustaljene stereotipe o življenju muslimanskih žensk in dejala: "Smo navadne državljanke, ki delamo tudi za dobro Slovenije in plačujemo davke."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medojed
15. 09. 2008 04.07
Gospod kardinal dr France Rode: Jst bi pa rad gresil in ji vzel vso nedolznost, res, da potemne bi mogla nekaj casa nastopati za volitve, vendar, bi ji to celo koristilo na dan volitev, saj ne bi imela moznosti govoriti trparij, amen
NinaB72
15. 09. 2008 02.22
Strpnost, kaj je to?
fmunih@email.si
14. 09. 2008 20.35
Bolje bi bilo napisati zvijače politikov!
Mateja Bogataj 1
14. 09. 2008 20.33
Slovenka pa piše o islamskih ženah, a o slovenkah ni kaj pisati al kaj, sicer pa po mojem Katarina razmišlja naprej, ko bomo kmalu imeli v Sloveniji več muslimanov kot pravih slovencev...
focus2031
14. 09. 2008 18.57
bajuk že piše popravek na to knjigo...he, he
CezDrnInStrn
14. 09. 2008 18.36
Že sedaj knjige piše LOLOL!Vse za €€€€! Mora biti zelo globokoumna knjiga!
bigbos
14. 09. 2008 18.35
Katarina vrjamem v Vas! Mislim da je čas, da ženske prevzamete oblast nad Slovenijo, ker vsi ostali samo govorijo, obljubljajo in KRADEJO!!!