Film/TV

Legendarni Jay Leno se poslavlja od svoje oddaje

New York, 04. 04. 2013 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Popularni voditelj večerne oddaje televizije NBC Jay Leno se je odločil, da bo po 22 letih vodenje oddaje Tonight Show prepustil mlajšemu Jimmyju Fallonu. Ta trenutno vodi oddajo Late Night, ki je na programu tik za Lenovo.

Ali se bo Leno dokončno poslovil od vodenja televizijskih oddaj in upokojil, še ni povsem znano.
Ali se bo Leno dokončno poslovil od vodenja televizijskih oddaj in upokojil, še ni povsem znano. FOTO: Reuters
V svojih oddajah je gostil številne znane goste.
V svojih oddajah je gostil številne znane goste. FOTO: Reuters

62-letni Leno je 38-letnemu nasledniku čestital ob prevzemu oddaje in izrazil željo, da mu bo uspelo obdržati službo do starosti. Fallon pa je odvrnil, da se veseli vodenja oddaje, ki bo na sporedu še isti dan namesto naslednji. Njegova oddaja pride pred gledalce namreč šele po polnoči.

Fallon bo šele šesti voditelj v zgodovini oddaje Tonight Show, ki jo bodo februarja prihodnje leto iz Burbanka v Kaliforniji preselili nazaj v New York, in sicer na sedež televizije v Rockefellerjevem centru. Televizija NBC še ni sporočila, kdo bo Fallonov naslednik v pozni oddaji.

Tonight Show se je začel pred več kot pol stoletja v New Yorku, Johnny Carson pa ga je leta 1972 preselil v Kalifornijo. Leno je Carsona nasledil leta 1992.

Od prihodnjega leta bodo tako v Kaliforniji od najbolj znanih oddaj snemali le še oddajo Jimmyja Kimmla (televizija ABC) in Conana O'Briena (televizija TBS). Fallonn pa se bo v New Yorku pridružil Davidu Lettermanu (CBS) ter Johnu Stewartu in Stephenu Colbertu (Comedy Central).

V Lenove čevlje bo stopil Jimmy Fallon.
V Lenove čevlje bo stopil Jimmy Fallon. FOTO: Reuters

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matej Šuligoj 1
09. 04. 2013 15.08
Ki gre za dva mesca na dopust? (Vsi napovedujejo takojšnjo vrnitev nazaj)
suckers
07. 04. 2013 23.04
artifakt
04. 04. 2013 13.37
+1
..odhaja, že drugič... ko je prvič odšel ga je nasledil conan o'brian, potem pa se je leno vrnil nazaj in tako izrinil conana...
ging
04. 04. 2013 11.42
-2
ni je prepustil mlajšemu kolegu! odpustili so ga ker je žalil svoje šefe med oddajo