Naslovnica

Lemieux dokazal nepogrešljivost

East Rutherford, 16. 05. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mario Lemieux je na drugi tekmi konferenčnega finala v severnoameriški hokejski ligi NHL znova potrdil svojo vrednost in nepogrešljivo vlogo v moštvu Pittsburgh Penguins. Po njegovi zaslugi so soigralci izničili prednost New Jerseyja in na koncu dobili tekmo s 4:2. Izid v zmagah vzhodnega finala je tako izenačen na 1:1, naslednji dve tekmi pa bosta moštvi igrali v železarskem mestu.

" Nemogoče ga je ustaviti na vseh tekmah. Sijajen igralec je, lahko le omejimo njegove priložnosti. Mislili smo že, da nam je uspelo, a je spet pokazal, da lahko odloči tekme. Prva dva gola sta popolnoma njegova zasluga," po tekmi ni skoparil s pohvalami na račun gostujočega zvezdnika vratar domačih Martin Brodeur. Na prvi tekmi, ki so jo domači dobili s 3:1, so namreč popolnoma onemogočili Lemieuxa, ki mu ni uspelo niti enkrat streljati proti vratom.

V prvi tretjini so bili domači Vragi uspešnejši, saj sta v polno zadela Jay Pandolfo in Petr Sykora. Toda Lemieux je v drugi tretjini pri izidu 0:2 v razmaku treh minut dvakrat natančno podal, kar sta izkoristila Aleksij Morozov in Aleksej Kovalev. "Po prvi tretjini res ni bilo videti najbolje, bili smo kar malo vznemirjeni. Toda z nekaj spremembami smo začeli precej bolje drsati," je pojasnil Lemieux. V nadaljevanju tekme je bil zanesljivejši tudi vratar Pingvinov Johan Hedberg, ki je po dveh prejetih zadetkih v prvih 17 minutah zaklenil svojo mrežo in tekmo končal s 27 obrambami. Za piko na i pa sta poskrbela Rene Corbet s svojim prvim zadetkom v končnici in Robert Lang.

Za Vrage je prvič po 14 dneh zaigral tudi branilec Scott Niedermayer, ki ga je v konferenčnem polfinalu proti Torontu z grobim udarcem s komolcem spravil na tla Tie Domi.

Izidi:

- finale, vzhod:

New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 2:4 (izid v zmagah izenačen na 1:1)