Naslovnica

Letos skromnejše silvestrovanje

Ljubljana, 29. 12. 2000 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tudi letos je Mestna občina Ljubljana pripravila pester spored božično-novoletnih prireditev, ki so prebivalcem prestolnice polepšale praznične dni, spored pa se bo podobno kot prejšnja leta zopet sklenil s tradicionalnim silvestrovanjem na prostem. Množično slavje bo skromnejše kot lani, ko so silvestrovalce zabavali na kar šestih različnih prizoriščih v središču Ljubljane. Tako bodo prireditve potekale na treh prizoriščih, in sicer na Kongresnem, Prešernovem in Mestnem trgu, na vsakem od posameznih prizorišč pa bo spored namenjen določeni ciljni skupini. Ob prehodu v novo leto bo mesto razsvetlil sedemminutni ognjemet, po napovedih pa organizatorji tudi letos pričakujejo dober obisk silvestrovanja na prostem.

Začetek silvestrske zabave bo ob devetih zvečer na Kongresnem trgu, ko se bo tam začel glasbeni program v organizaciji Radia Antena 1 in revije Antena, nastopil pa bo tudi Rock'n'band. Uro pozneje se bo glasbena zabava pričela tudi na Prešernovem trgu, kjer bodo množico zabavali Magnifico z gosti, Power Dancers in Stumpfantl Sisters. V neposredni bližini, na Mestnem trgu, pa bo za nekoliko bolj umirjen prehod v novo leto že tradicionalno poskrbel Green Town Jazz Band skupaj z Alenko Godec.

V silvestrski noči bodo program dopolnjevali še dodatna osvetlitev in okrasitev Prešernovega trga ter sedem gostinskih stojnic na različnih lokacijah v središču mesta. Natančno opolnoči bo Ljubljano razsvetlil tradicionalni ognjemet, ki je lani ob prehodu v novo tisočletje trajal kar petnajst minut, letos pa bo nebo razsvetljeval sedem minut. Po obravnavi več predlogov in predračunov, tudi izvajalcev iz tujine, so za izvedbo ognjemeta izbrali podjetje KIK Kamnik.

Skladno s predvidenimi lokacijami in urnikom prireditev bodo izpeljane tudi zapore prometa. Tako bo na silvestrovo popolna zapora prometa na relaciji Wolfova ulica - Prešernov trg - Ciril Metodov trg in Krekov trg od 15. do 6. ure zjutraj.

Po zaključku praznovanj ob prehodu v leto 2000 je MOL opravila tudi javnomnenjsko anketo med prebivalci Ljubljane, ki se je nanašala na njihovo oceno aktivnosti in prireditev v prazničnem času. 80 odstotkov vprašanih je menilo, da so prireditve na javnih površinah primeren način praznovanja in bi morale postati stalnica, med vsemi pa so najvišje ocene dobile otroške prireditve v Parku Zvezda, glasbeni koncerti na Prešernovem trgu, oba sprevoda in gledališke predstave pouličnih gledališč. Po ugotovitvah ankete je kar 23 odstotkov vprašanih novo leto pričakalo na ljubljanskih ulicah.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni