Naslovnica

Litostroj Ulitki zaokrožil proizvodni proces

Ljubljana, 28. 12. 2000 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Litostroj Ulitki bo s 1. januarjem 2001 od železarske družbe Metal Ravne vzel v najem desettonsko peč za litje jekla. V ljubljanski družbi so se za najem odločili zaradi fleksibilnosti proizvodnje, hkrati pa so s tem zaokrožili proizvodni proces na lokaciji na Ravnah. Po besedah direktorja družbe Miroslava Gnamuša bodo v peči letno stalili približno 5000 ton jekla, delo pa so ponudili tudi osmim delavcem, ki so doslej delali na peči. V Litostroju Ulitki bodo sicer letošnje leto končali z dobičkom. Ta naj bi se po Gnamuševih besedah gibal med 0,5 in enim milijonom nemških mark.

Litostroj Ulitki je doslej litino dobival od Metala Ravne, je povedal Gnamuš in dodal, da so bili pri tem vezani na njihov proizvodnji ritem, ki pa se ni vedno skladal s poslovnim ritmom Litostroja Ulitki. Z najemom omenjene peči so tako v podjetju zaokrožili poslovni proces na Ravnah, saj so že pred nekaj časa od ravenske družbe STO odkupili obrat izdelave form in dokončevanja ulitkov, pred dvema mesecema pa so vzeli v najem modelno mizarno.

Za najem so se po Gnamuševih besedah odločili ker je ta trenutno bolj ugoden kot nakup, saj so letos v osnovna sredstva že vložili veliko denarja. "Nakup ni bil predviden," je povedal Gnamuš in dodal, da bodo o nakupu razmišljali čez leto ali dve.

Sicer pa v Litostroju Ulitki, ki izdeluje visoko zahtevne ulitke za energetske stroje in 90 odstotkov proizvodnje izvozi na trge zahodne Evrope in ZDA, že letos pričakujejo dobre poslovne rezultate, ki pa naj bi se prihodnje leto še izboljšali. Po Gnamuševih besedah prihodnje leto načrtujejo tudi prodor na japonski trg.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni