Slovenija

Boste glasovali po pošti?

Ljubljana, 30. 09. 2010 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Če želite glasovati po pošti, pohitite z vložitvijo zahteve za takšno glasovanje. To lahko storite še danes.

Lokalne volitve
Lokalne volitve FOTO: Dare Čekeliš

Volilni upravičenci, ki imajo na lokalnih volitvah pravico do glasovanja po pošti, lahko še danes vložijo zahtevo za takšno glasovanje. Na lokalnih volitvah sicer po pošti ne morejo glasovati volivci iz tujine, lahko pa nekateri volivci iz Slovenije. To so volivci v domovih za starejše občane, ki nimajo stalnega prebivališča v domu, ter volivci, ki bodo na dan glasovanja na zdravljenju v bolnišnici ali bodo v zaporu.

Volivci, ki se bodo prijavili za glasovanje po pošti, bodo na dom prejeli glasovnico, ki jo morajo vrniti dan pred izvedbo volitev, torej do 9. oktobra.

Volivci, ki jim bo po pošti poslano gradivo, bodo v volilnih imenikih označeni in v nedeljo, 10. oktobra, ne bodo mogli glasovati na voliščih. Tako denimo volivec, ki je zahteval glasovanje po pošti, pa je bil odpuščen iz bolnišnice in gradiva ni prejel, vseeno ne bi mogel glasovati na volišču.

Tisti volivci, ki se zaradi bolezni ne bi mogli zglasiti na volišču, pa lahko do 7. oktobra še vložijo zahtevo, da želijo glasovati na svojem domu.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mancyy
30. 09. 2010 13.57
Slovenija bi morala biti konfederacija samostojnih pokrajin kjer bi samo zastava, Himna in nogometna reprezentanca bili skupni.
strogoff
30. 09. 2010 12.59
NE, ne bom glasoval !!!
an1234
30. 09. 2010 12.29
spet ta tonček balonček pametuje.Dej pošlji JANKOVIČU ČAMAC, da bi plul po barju in padu v vodo hhh, sej je parcela na kero on in njegovi sinovi pikirajo bla pod vodo. Kar naj perejo umazano perilo, kot je prala novinarka zastavo slovenskega naroda na tromostovju POZABLA JE OPRAT ZASTAVO MESTA LJUBLJANE.
alterego
30. 09. 2010 12.13
Kukovičeva bo tud glasovala po pošti!
Tonček Balonček
30. 09. 2010 11.54
Jaz sem pa Kukovičevi poslal razglednico iz Ljubljane! Da bo vedela, kje kandidira!