Slovenija

Luci se predstavi

Ptuj, 10. 09. 2010 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mestni odbor SDS je predstavil svojega županskega kandidata na Ptuju. V volilno bitko se bo podal Miroslav Luci, ki je bil župan že dva mandata med letoma 1994 in 2002.

Miroslav Luci je bil tudi veleposlanik.
Miroslav Luci je bil tudi veleposlanik. FOTO: POP TV
Na Ptuju je že pred časom boj za tretji zaporedni mandat napovedal aktualni župan Štefan Čelan. Čelan je kandidat LDS, podpirajo pa ga še SD, DeSUS, SMS in SNS. Za vključitev v župansko bitko se je odločil še direktor Kmetijsko-gozdarskega zavoda Ptuj Peter Pribožič kot kandidat NSi. Kot možni četrti kandidat se za zdaj pojavlja predsednik Zelenih Slovenije Vlado Čuš.

V volilno bitko na Ptuju se bo podal Miroslav Luci, ki je bil župan že dva mandata v letih od 1994 do 2002, zdaj pa je kandidat mestnega odbora SDS. Kot razlog za kandidaturo je navedel skrb za mesto, saj so se projekti, ki jih je začel v času svojega županovanja povsem ustavili, kar se že pozna pri vsakdanjem življenju v mestu.

64-letni zdravnik splošne medicine, nekdanji poslanec in podpredsednik državnega zbora je bil na parlamentarnih volitvah leta 2004 znova izvoljen v parlament. Na povabilo Janeza Janše se je odločil za delo državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, na tem položaju pa je bil do novembra 2005, ko je bil imenovan za veleposlanika v Srbiji.

Luci je na današnji predstavitvi programa izrazil zaskrbljenost nad izumiranjem življenja v starem mestnem jedru, ki bi ga bilo potrebno oživiti s privlačno najemnino za lokale in poslovne prostore. Kot je ob tem še poudaril, število prebivalstva zadnja leta konstantno upada, zato bi bilo nujno spodbuditi gradnjo tržnih in neprofitnih stanovanj.

Po Lucijevem mnenju mora Ptuj postati podjetništvu bolj prijazno okolje, saj so v zadnjih letih v mestu nastajali predvsem preveliki nakupovalni centri. V primeru zmage bo tako spodbujal razvoj obrti in podjetništva, za kar pa je po njegovem potrebno zgraditi osnovno infrastrukturo. Prav tako bo potrebno najti boljše rešitve na področju prometne ureditve v starem mestnem jedru ter čim prej zgraditi garažno hišo na obrobju mesta.

  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA
  • zacetni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Inspire
11. 09. 2010 15.55
Naj zmaga še 1x , saj je bil zelo dober župan , za vse je imel enaka merila .Vsaj tako pravijo Ptujčani , ki ga cenijo tudi kot dobrega zdravnika .