Slovenija

Predsednik se je pojavil 'po pomoti'

Bled, 18. 10. 2010 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V predvolilni zloženki blejskega župana Janeza Fajfarja, ki se poteguje za drugi mandat, je bila brez soglasja objavljena fotografija, na kateri je v družbi Danila Türka. Fajfar se je že opravičil in dejal, da je bil to spodrsljaj.

Türk se iz načenih razlogov ne vključuje v volilne kampanje na lokalnih volitvah.
Türk se iz načenih razlogov ne vključuje v volilne kampanje na lokalnih volitvah. FOTO: POP TV

V predvolilni zloženki blejskega župana Janeza Fajfarja, ki se poteguje za drugi mandat, je bila brez soglasja objavljena fotografija, na kateri je v družbi predsednika Danila Türka. Tako je bilo moč razumeti, da Türk podpira Fajfarja, ki se je opravičil, rekoč, da je bil to spodrsljaj. Za nastalo situacijo se je opravičil tudi predsedniku. Upa, da to ne bo vplivalo na dobre medsebojne odnose, ki so se pokazali tudi v skupnih prizadevanjih za uresničitev projekta blejske obvoznice.

Sicer pa to ni osamljen tovrstni primer. Nekateri volivci so v teh dneh opozorili, da je Fajfar na svoji predstavitveni zgibanki objavil tudi svojo fotografijo, na kateri je skupaj s predsednikom države v sproščenem pogovoru. "Fotografija je bila posneta na enem od dogodkov na Bledu, kar je sicer tudi napisano, kljub vsemu pa so mnogi občani to razumeli kot predsednikovo podporo enemu od šestih kandidatov," pravi anonimni volivec, ki se sprašuje, ali politične stranke funkcijo predsednika smejo na ta način "zlorabljati" v predvolilne namene.

V uradu predsednika republike so povedali, da je bila fotografija objavljena brez posveta z njimi in brez njihovega soglasja. "Predsednik republike se iz načelnih razlogov ne vključuje v volilne kampanje političnih strank ali posameznikov, saj to ni združljivo z njegovo ustavno vlogo," so pojasnili v uradu, kjer so sicer tudi že v preteklosti obravnavali podrobne primere.

Na omenjeni problem se je danes ob robu novinarske konference v Radovljici odzval tudi Karl Erjavec, predsednik stranke DeSUS, katere kandidat je Fajfar. Erjavec je poudaril, da gre verjetno za nerodnost volilnega štaba in da ni imel namena s tem trditi, da ga predsednik republike podpira. Ta je namreč že večkrat povedal, da kot predsednik države ne more dati podpore nikomur, saj je nestrankarska oseba in predstavnik vseh državljanov.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jurimuri1
19. 10. 2010 18.57
njegova ekselenca se pa res pojavlja "po pomoti"
Diogen
19. 10. 2010 17.38
Verjetno ima Fajfar preveč površnega vodjo volilne kampanje, alpa mu je to zanalaš naredu, je namreč iz druge stranke.
saintjozef
18. 10. 2010 19.58
Na žalost smo v taki državi, da ni primerno, če si v družbi predsednika države. Politika je res poden.
Igor Hari 1
18. 10. 2010 19.31
Sej ta je pa čist povsod , sam bog ve ,če nima kakšne zveze z ropom na poštarski kamion ..
Martian
18. 10. 2010 19.23
kot domačin,mu verjamem da je bilo to po pomoti.....ker Fajfar dobro ve,da bi mu podpora Turka škodila....
zahod.west
18. 10. 2010 19.17
da turek ni strankarski? kdo je še sploh tako naiven.....
Buena Vita
18. 10. 2010 18.41
Buena Vita
18. 10. 2010 18.40
JAAAAA SEVEDA v komunizmi in totalitarizmu alias sultanizmuu je vse ppopolno naključje,
Katarina Ostran
18. 10. 2010 18.30
Probal je pa le,mogoče ne bi noben opazil in ukrepal. Vse za točke in priljubljenost.