Slovenija

Volitve: Posredovala je tudi policija

Tržič, 11. 10. 2010 12.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Tržiču je napeto. Rupar, ki ga je na volitvah po še neuradnih izidih premagal Sajovic, opozarja, da se je na voliščih v njegovi občini dogajala vrsta nepravilnosti. Posredovala je policija. So bile nepravilnosti tudi v Šentilju? Krajnc bo zahteval ponovitev volitev.

Rupar že pripravlja pritožbo.
Rupar že pripravlja pritožbo. FOTO: POP TV

V občini Tržič je nov županski mandat po še neuradnih izidih pripadel aktualnemu županu in poslancu Borutu Sajovicu (LDS). Ta se je za las uspel izogniti drugemu krogu, kjer bi mu nasproti stal nekdanji župan in poslanec Pavel Rupar (SDS). Ta je prepričan, da so se med volitvami dogajale številne nepravilnosti, zato se bo pritožil.

Posredovala policija?

Včeraj okoli 19. ure so bili policisti policijske postaje Tržič obveščeni, da naj bi na volišču v Tržiču prišlo do nekaterih nepravilnosti. Policisti so z zbiranjem obvestil pri članih volilne komisije ugotovili, da naj bi manjkalo 10 glasovnic. Volilna komisija bo preverila sume nepravilnosti in nas o morebitno potrjenih sumih tudi obvestila. Policisti so o ugotovitvah obvestili dežurno državno tožilko. Leon Keder, PU Kranj

Sajovic je v nedeljo prejel dobrih 51 odstotkov glasov, njegov glavni tekmec Rupar pa je zbral 30 odstotkov glasov volivcev. Slednji je prepričan, da se je na voliščih dogajala vrsta nepravilnosti, tako so po njegovih besedah na enem izmed volišč kradli glasovnice in je morala posredovati tudi policija, očitno pa so goljufali tudi na volišču v Kovorju.

"Nepravilnosti je bilo veliko, zato smo že včeraj podali ovadbo na policijo. Sedaj pa skupaj z odvetnikom Francijem Matozom pripravljamo še pritožbo, ki jo bomo podali na volilno komisijo, ki ima že pritožbe na zapisnikih," je pojasnil Rupar.

Tajnica občinske volilne komisije Zehra Eka Cinac je povedala, da so dobili "neko pritožbo v obliki elektronskega sporočila", obravnavali pa jo bodo na današnji seji komisije.

"Sicer smo z rezultatom zadovoljni in če ne bi bilo suma o nepoštenosti, bi čestitali zmagovalcu. Tako pa bomo vse ponovno preverili in zahtevali ponovne volitve," je povedal Rupar.

Sajovic meni, da se Rupar ni sprijaznil z izidom

Sajovic je s potekom volitev in rezultatom zadovoljen.
Sajovic je s potekom volitev in rezultatom zadovoljen. FOTO: Dare Čekeliš

Sajovic, ki je prepričan, da se Rupar še ni sprijaznil z izidom, je s potekom volitev in njihovim rezultatom zadovoljen. "Moja zmaga pomeni, da volivci podpirajo dosedanje delo, razvoj in napredek. Zgodba se nadaljuje, sedaj niso časi za praznovanje, ampak za nadaljevanje tega dela," je poudaril Sajovic.

Še naprej pa se obetajo pestre seje občinskega sveta, saj sta tako LDS kot SDS zbrala po sedem mandatov. Vendar je Sajovic, čigar naloga je doseči čim širšo podporo v občinskem svetu, prepričan, da tudi dvotretjinska večina ne bo problematična. "Če smo uspešno zvozili mandat, v katerem je bilo devet poslancev SDS in le šest LDS, bomo tudi tega," je prepričan.

Nepravilnosti tudi v Šentilju?

Darko Krajnc
Darko Krajnc FOTO:
V občini Šentilj je po neuradnih podatkih zmagal županski kandidat SDS Edvard Čagran, ki je prejel 51,65 odstotka glasov. Krajnc pa je zbral 48,35 odstotka glasov.

Oglasil se je tudi Darko Krajnc, ki je kandidiral v občini Šentilj. V občini naj bi se po njegovih besedah dogajale številne nepravilnosti – "grobo kršenje volilnega molka, uničevanje volilnega materiala, napake pri razglasu volitev in izvedbi predčasnih volitev. /.../ Obstaja celo možnost razveljavitve svetniških volitev in ponovitev štetja županskih glasovnic," je v sporočilu za javnost zapisal Krajnc, predsednik Stranke mladih – zeleni Evrope.

Krajnc se je odločil za pritožbo in zahteval bo ponovitev volitev. Prepričan je namreč, da je bil žrtev "namernega šikaniranja".

S pripombami se je danes obrnil na državno volilno komisijo, ki pa ga je usmerila na občinsko volilno komisijo. Kot je Krajnc povedal, bo podal dve pritožbi na občinsko volilno komisijo, prvo z zahtevo po ponovitvi celotnih županskih volitev, drugo pa za ponovitev predčasnih volitev v občinski svet. Če se bo korak izkazal za neuspešnega, se bo pritožil na upravno sodišče. "Pričakujemo uspeh," je zatrdil.

Ponovitev županskih volitev zahteva med drugim zato, ker so bili njegovi plakati v času volilnega molka prelepljeni s številko protikandidata, kar je po ocenah Krajnca zmedlo volivce in jih usmerilo k tekmecu. V volilnem razglasu ni bilo njegove liste, na glasovnicah za predčasne volitve pa sta bila navedena napačno ime in logotip stranke. "En kup zavajanja in na koncu tako majhna razlika, zato se je treba vprašati, ali so te volitve sploh regularne," je dejal Krajnc.

 • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
 • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
 • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
 • 17 - Giant Reign E+ 1
 • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
 • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
 • 14 - Giant Stance E+ 2 29
 • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
 • 12 - Giant Propel Advanced Pro
 • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
 • 10 - Giant Talon 1 29 GE
 • 9 - Giant Defy Advanced 2
 • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
 • 7 - Giant Explore E+ 2
 • 6 - Giant Trance X 1 29er
 • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
 • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
 • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
 • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
 • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (153)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zigaVV
12. 10. 2010 22.02
@Urša: kot pravi Tržičan se podpišem pod Uršin post. Vse drži, kar si napisala. Sajovic je krasen župan!
Urša Megli? Dulc
12. 10. 2010 20.59
V mislih sem imela zid Ruparja..
Urša Megli? Dulc
12. 10. 2010 20.56
Lahko brisete komentarje,ni problema...ljudje vedo kaksna baraba je Rupar! Sajovica imamo v Kovorju radi in ja je dober zupan,veliko je naredil za obcino,pa naj rece kdor kar hoce! Malo berem njegov zid na FB in je napisal da je Sajovic porabil NJEGOV!!! denar (od enega sklada),mislim halo!pa kaj mu ni jasn? Vceraj je nekdo napisal da imamo v obcini velike poloznice za komunalo.V Kovorju živim ze 25 let in imamo poloznice cisto normalne,ne moreš verjeti se znizali so nam jo zaradi vode,ker imamo cistilni sistem!
pkorosec
12. 10. 2010 20.18
@ivan Podpiramo te Kranjc. Lp iz Kranja ___________________ Od kdaj je pa Kranj del občine Šentilj? :/ In če prav razumem Krajnca na FB, je bil poražen izključno zato, ker je en pavliha na njegov plakat nalimal en papirnati krogec, ki je namesto 2 imel stevilko 1. In zato njegovi podporniki niso volil njega, ampak nasprotnika Čagrana. Pa za božjo voljo, a še gre bolj patetično? A ma g. Krajnc res totalno nepismene podpornike, ki niso vedeli ali obkrožit priimek Krajnc ali priimek Čagran?!? Krajnc, sprejmi poraz po moško, da pač ne boš zamenjal mest s ostalimi svinjami ob koritu in se počasi začni pripravljat na naslednje predsedniške volitve katere plačuje ljudstvo.
hirosima
12. 10. 2010 14.54
hehe BANDA...čudno da ne napišejo da so ujeli Tajnico občinske volilne komisije Zehro Eko Cinac, da je flirtala z DIREKTORJEM občine...pa kolk masla majo oni na glavi...RUPAR JE ZMAGOVALEC IN TO OSTAJA...žalostno da zna Sajovic zmagat samo z lažmi in prevarami...
ivan
12. 10. 2010 10.31
Podpiramo te Kranjc. Lp iz Kranja
kurcvasgleda01
12. 10. 2010 10.26
POP tv mene pa zanima kako so potekale volitve v Kopru?? vse tiho nobenih informacij??ko ste predvajali rezultate ste imeli pri Kopru 2x??....ZAKAJ??
DuskoDugousko
12. 10. 2010 10.20
Rupar kot vedno ni pripravljen priznati poraza...
botjabotja
12. 10. 2010 09.40
M-teorija 11.10.2010, 23:31 0 Gangrena66611.10.2010, 23:26 Ko že sprašuješ, bi čestital Celjanom za kampanjo in pošteno borbo, ki bi bila lahko za vzor, kako naj bi izgledale in na kakšnem kulturnem nivoju naj bi bile volitve. Po mojem skromnem mnenju je bila v Celju "poštena" borba zato, ker ima Šrot rezultate.
calimero1
12. 10. 2010 09.01
Krajnc dovolj nakrado , ha,ha,.. pri njegovih letih,.. daj no ,. če bi sploh še imel kaj nakrast , .. eni ste talenti , a ne stjerc 30
stajerc50
12. 10. 2010 08.26
Ej ti Krajnc dost si nakrado, kaj nimaš podna!!!Prej si krado študentam zdaj pa bi še državi!
Milan Koleznik
12. 10. 2010 08.25
prav kotovo lahko pri županovanju lepo zaslužiš,gotovo pobereš veliko provizij i t d .kajti vsak smrkavec bi že rad bil župan,pa ne ve niti koliko so stare občine.
Tonček Balonček
12. 10. 2010 08.20
A rdečkarji spet onemogočajo tega poštenjaka z jajci? Sramota, takšnih junakov, kot je Rupar, bi moralo biti več! Ima pa srečo, da ni zaprt kot Srečko Prijatelj, še en domoljub in poštenjak!
triton
12. 10. 2010 07.43
Na oblasti imamo same Lopoviče in Kradisave, dol z njimi
akt4you
12. 10. 2010 07.41
Ljudje so bolani od oblasti. Kakšni "revčki." Vsa stvar je pa v tem, da je denar vedno isti, samo žepi v katere gre notri se menjajo. Vsi politiki se pa morajo počasi zavedati, da nas državljane počasi "boli" za njih in da bi najraje videli, da jih sploh ne bi bilo več.
faconi
12. 10. 2010 07.40
policija je verjetn iskala SDS ovca ruparja !! -----
Frane Šajn
12. 10. 2010 07.00
TEGA ČLOVEKA SEJE PA TESKO ODKRIŽAT JA KAJĆMO SDS!
rudra1
12. 10. 2010 06.58
swami koritananda ;)
Sentis
12. 10. 2010 06.51
Hudič je to ker bi bili radi vsi naenkrat pri koritu, da bi kradli denar.
rkl
12. 10. 2010 06.35
geragera ....Nimam nič proti mačotom, imam pa proti prostakom tipa Rupar. Taki ne sodijo na oblast, pač pa v vaške gostilne.... tak pač ne sme v vaško gostilno, jo dobi takoj po * zato gre tam kjer je zaščiten.....