Glasba

Maja v ljubezenskem duetu

Ljubjana, 09. 01. 2013 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Maja Založnik je oktobra 2012 presenetila s prvim samostojnim koncertom, na katerem je z Urošem Peričem premierno v živo predstavila novo avtorsko pesem Sweet sugar honey, ki jo je zdaj izdala tudi kot singel.

Maja Založnik načeloma ne piše ljubezenskih tekstov, toda ob pravi priložnosti se tudi to zgodi.
Maja Založnik načeloma ne piše ljubezenskih tekstov, toda ob pravi priložnosti se tudi to zgodi. FOTO: Alesh Maatko
Po odmevni Majini predstavitvi se je številna glasbena ekipa znova zbrala in skladbi, ki je bila odlično sprejeta, dodala vse spremljevalne instrumente, da je bila Majina avtorska skladba Sweet sugar honey pripravljena tako, da jo je z Urošem Peričem v studiu le še posnela.
 
Uroš Perič in Maja Založnik predstavljata pesem Sweet sugar honey.
Uroš Perič in Maja Založnik predstavljata pesem Sweet sugar honey. FOTO: Alesh Maatko

"Nekega dne sem prišla domov in kar naenkrat začela prepevati melodijo. Vse skupaj sem hitro posnela na telefon, da slučajno ne pozabim melodije (smeh). Nato sva s Tadejem Gruškovnjakom razvijala melodijo in naredila kitico in refren. Nekaj tednov pozneje sem poklicala Uroša Periča, mu predstavila pesem ter ga vprašala, ali bi bil za to, da pesem skupaj odpojeva. Pesem sem mu najprej zapela po telefonu, nato pa še v živo. Glede na to, da je bil njegov odziv odličen, sva se odločila, da pesem posnameva skupaj," je o nastanku pesmi dejala Maja Založnik.
 
"Odkar sem spoznala Uroša Periča, me vedno znova in znova navduši s svojo pozitivno energijo in izjemnim talentom, klavirjem in glasom. Ker tudi sama obožujem blues in soul ritme, sem si vedno nekako želela z Urošem skupaj zapeti oziroma posneti duet, kar mi je tudi uspelo. Po vseh usklajevanjih sem napisala tekst, Uroš pa je vse skupaj še malo priredil. Aranžma je naredil Jernej Senegačnik, skladbo pa smo snemali v Fancy studiu pri Mateju Kovšeju v Slovenskih Konjicah. Naj ob tem povem, da so snemali moji dobri glasbeni prijatelji, s katerimi še vedno sodelujem. Vsi skupaj pa so naju spremljali tudi na mojem samostojnem koncertu v kavarni Sputnik, kjer je bil Uroš Perič moj gost," je še dejala Maja.
 
Maja Založnik se ob tej priložnosti zahvaljuje vsem, ki so ob tej priložnosti sodelovali z njo. Še posebej so se pri projektu izkazali Tadej Gruškovnjak, Katja Leskovar, Blaž Stiplovšk, Rudi Javornik, Janez Skaza, Matjaž Skaza, Nika Poslek, Tomaž Dolžan, Mitja Drozg, Jernej Senegačnik, Vita in Alan Kovše ter seveda Uroš Perič.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

reader13
10. 01. 2013 12.27
+2
Krasna pesem, Njen vokal pa še boljši! Čestitke!
talker
09. 01. 2013 13.26
+4