Drugi športi

Mitja Petkovšek brez finala v Tivoliju

Ljubljana, 18. 04. 2014 23.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski telovadci so v kvalifikacijah svetovnega pokala v Ljubljani prišli do osmih finalov. Najuspešnejši so bili Sašo Bertoncelj s prvo oceno na konju, Saša Golob s prvo na parterju ter Teja Belak s tremi finali. Mitja Petkovšek pa je pri seskoku z bradlje padel in ostal brez finala.

Teja Belak
Teja Belak FOTO: Damjan Žibert
Junakinja slovenskega ženskega tabora je bila Teja Belak, ki si je prvič v karieri na svetovnem pokalu pritelovadila kar tri finalne nastope. Na preskoku (14,275) s prvo oceno, na dvovišinski bradlji (11,700) s peto in na gredi (12,450) s četrto. "V treh finalih nisem bila še nikoli. Z vsemi tremi nastopi sem zelo zadovoljna, tudi s preskokom, čeprav nisem preizkusila težjega skoka," je po uspešnem dnevu dejala Belakova in pred finalom razmišljala: "Tudi v jutrišnjem finalu dvomim, da se bom odločila za težji skok, saj če dobro naredim oba lažja, mi zmaga ne uide. In ta je enostavno preveč vabljiva." Dobro je nastopila tudi Saša Golob, ki je kvalifikacije parterja, v katerih je pokazala lepo elegantno predstavo, končala s prvo oceno (12,800): "To sezono imam novo, zrelejšo, bolj elegantno koreografijo, ki sem jo kar dobro pokazala. Vidi se, da v tej vaji res uživam. Tudi akrobatike so bile boljše, še vedno pa imam precej rezerve za nedeljski finale." Čeprav ima to sezono Sašo Bertoncelj po operaciji komolca precej težav z bolečinami, pa je danes rutinirano opravil kvalifikacijski nastop na konju in si deli prvo oceno (15,200). S tem je nadaljeval tradicijo, saj na svetovnih pokalih na domačih tleh še nikoli ni ostal brez finala. "Morda je prav zato nekoliko več treme. Ko sem videl ocene tekmecev, sem si oddahnil, saj sem vedel, da lahko nastopim z najlažjo različico sestave. Pri prvini wu mi je nepričakovano precej odneslo noge, je pa res, da gre za precej tvegan element," je o nastopu povedal Škofjeločan.

Mitja Petkovšek
Mitja Petkovšek FOTO: Aljoša Kravanja

Precej je za finalni nastop trepetal tudi Rok Klavora, saj je imel minuli teden precejšnje težave pri eni od prvin, tako da je bila kvalifikacijska sestava na parterju precej lažja kot sicer. Na koncu se mu je po lepi izvedbi kljub nižji izhodiščni vrednosti s sedmo oceno (14,650) uspelo prebiti v sobotni finale: "Zadnji teden sem imel velike težave z enim pomembnejših elementov v moji vaji, zaradi česar imam zdaj nižjo izhodiščno oceno. A vaja je bila dobra, skušal sem se osredotočiti na čim lepšo izvedbo in mislim, da mi je uspelo." Zato pa je bil Mitja Petkovšek po nastopu precej razočaran; na koncu je z deveto oceno za las ostal brez finala, kjer pa bo nastopil Alen Dimic, ki je imel peto oceno (14,700). "Ne pomnim, kdaj sem doma ostal brez finala. Težko mi je, še sploh, ker je doma najlepše tekmovati. Škoda, res škoda," je napako pri seskoku obžaloval Ljubljančan in pojasnil: "Tudi jaz sem bil šokiran, ko sem kar naenkrat tonil vedno globlje in globlje in nisem imel v nogah nobene moči. Vmes me je nekaj čudno vrglo, tako da sem spreminjal vajo in sem šel v seskok z boljšega položaja, kot sem vajen. Škoda, z malo sreče bi imel še eno priložnost, da izboljšam vtis, tako pa bom moral počakati do naslednje tekme v Osijeku."

V sobotnih finalih, ki se bodo v Hali Tivoli začeli ob 14. uri, bodo od Slovencev nastopili Teja Belak na preskoku in dvovišinski bradlji, Tjaša Kysselef na preskoku, Rok Klavora na parterju in Sašo Bertoncelj na konju z ročaji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Praškovarit
19. 04. 2014 14.43
+3
škoda za Mitjo, čestitke vsem ostalim